Автобус, превозващ мигранти, които първоначално са пристигнали на малкия най-южен

...
Автобус, превозващ мигранти, които първоначално са пристигнали на малкия най-южен
Коментари Харесай

Двама шофьори са загинали при катастрофа на автобус с мигранти в Италия

Автобус, пренасящ мигранти, които в началото са пристигнали на дребния най-южен италиански остров Лампедуза, се сблъска с камион на автомагистрала край Рим в петък, при което са починали двамата водачи, оповестиха италианските управляващи, представени от Ройтерс.

Автобусът е превозвал към 50 мигранти от Сицилия до Пиемонт в Северна Италия, когато се е случил случаят. Няколко мигранти са ранени и са откарани в болница за лекуване.

Катастрофата идва, тъкмо когато Италия се оплака от внезапното нарастване на лодките с мигранти от Северна Африка, които идват най-много на дребния остров Лампедуза, първо пристанище за тези, които се пробват да стигнат до Европейския съюз по море.

В центъра за приемане на мигранти на Лампедуза имаше съвсем 7000 мигранти по-рано тази седмица, доста над формалния му потенциал от към 400 души. Оттогава броят им е понижен до 3800, заяви италианският Червен кръст, който ръководи оборудването.

След като бъдат обработени на Лампедуза, мигрантите се изпращат на по-големия остров Сицилия и се разпределят в приемни центрове из целия италиански полуостров. Много от тях се пробват да продължат пътуването си към Северна Европа, но биват върнати на границите.

Пристигащите мигранти са сериозен проблем за дясното държавно управление на премиера Джорджия Мелони, което даде обещание да управлява миграцията. Почти 126 000 пристигнали са обработени до момента тази година, което е към двойно повече от цифрата на този стадий за 2022 година

Вицепремиерът Матео Салвини, водач на крайнодясната партия Лига, разкритикува Европейски Съюз, че " не го е грижа " за казуса на Италия и сподели, че правителството ще употребява " всички нужни средства ", с цел да спре лодките, написа Българска телеграфна агенция.

Други десни политици подхванаха въпроса, като Марион Марешал льо Пен, племенницата на френския крайнодесен водач Марин льо Пен, посети Лампедуза в петък.

" Това, което виждаме (в Лампедуза) е единствено началото на миграционната рецесия, с която ще се сблъскаме през идващите десетилетия ", сподели тя в известие, оповестено в уеб страницата на обществената медия X.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР