Австрийско-унгарската граница отново е отворена за български граждани.По информация на

...
Австрийско-унгарската граница отново е отворена за български граждани.По информация на
Коментари Харесай

Австрийско-унгарската граница отново пропуска български граждани

Австрийско-унгарската граница още веднъж е отворена за български жители.

По информация на посланика ни във Виена Иван Сираков, който е на граничния пункт, първите коли към този момент са минали през границата.

Австрийската и унгарската полиция вършат трасе на българските коли, отворено е и второ платно, оповестиха от Министерство на външните работи.
Орбан увери Борисов, че ще спомага на българите, чакащи на границата Ще бъде основана организация за придвижването
Снощи унгарската граница беше отворена в посока България, с цел да бъдат пропуснати наши сънародници и жители на Румъния.

Заради късия „ прозорец “, даден от румънските управляващи, българите са били пропускани единствено от 21:00 ч. локално време до среднощ и единствено 70 коли бяха минали.

На дипломатите ни на границата е разпоредено на оказват цялостно подпомагане на българските жители.
Само 70 български коли са пропуснати нощес на австрийско-унгарската граница Външният министър прецизира, че им е обезпечен прекомерно къс „ прозорец “ за прекосяване
По-рано денем унгарският външен министър Петер Сиярто позвъни на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Той даде обещание да бъде основана организация отсега нататък български жители да могат да минават сухопътните граници на Унгария от 21:00 ч. локално време (22:00 ч. българско) до 05:00 ч. локално време (06:00 ч. българско), като в същото време прикани всички пътуващи да се преценяват с напътствията на органите на реда и да изчакват търпеливо да бъдат пропуснати.

На 16 март Унгария затвори границата си за задгранични жители като превантивна мярка за разпространяването на COVID-19, което прави този маршрут за завръщане в България доста нерешителен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР