Австрийският бивш министър Карин Кнайсъл се премества в Русия с понитата си

...
Австрийският проруски външен министър Карин Кнайсъл се мести в Санкт
Коментари Харесай

Австрийският проруски външен министър Карин Кнайсъл се мести в Санкт Петербург, заедно с двете си понита.< /p>

Карин Кнайсъл е живяла в Ливан. Тя напусна правителството на фона на скандал, който обхвана крайнодясната австрийска партия, която я назначи.

Понитата бяха транспортирани до Санкт Петербург с руски военен транспортен самолет от Сирия , каза тя.

Тя каза, че е решила да се премести в Русия, за да управлява мозъчен тръст в университета в Санкт Петербург.

"Съосновах центъра Горки и го управлявам", цитира думите на г-жа Кнайсъл руската държавна информационна агенция ТАСС. „Тъй като там има много работа и изисква много внимание, не мога да направя това мимоходом. Реших да се преместя в Санкт Петербург за тази работа.“

Попитана от BBC относно преместването й във втория град в Русия, тя отказа коментар. Но тя каза в социалните медии, че животът в Ливан е бил временно решение „за оцеляване“ и докато е пътувала до Русия, за да преподава.

Г-жа Kneissl е известен любител на животните. Тя каза в социалните медии, че поради санкциите срещу Сирия и ситуацията със сигурността там, използването на военен транспортен самолет е единствената й възможност да докара своите понита и други вещи в Русия.

От отдела по ветеринарна медицина на Ленинградска област казаха, че понитата са били прегледани и поставени под карантина.

Карин Кнайсъл беше външен министър на Австрия от 2017 до 2019 г. Тя беше независима, избрана за поста от австрийската крайнодясна Партия на свободата, която е известна с тесните си контакти с Русия.

Тя направи заглавия през 2018 г., когато покани Владимир Путин на сватбата си в Южна Австрия. Бяха публикувани снимки, показващи как тя танцува с руския президент.

Г-жа Кнайсъл обяви преместването си в Русия във Владивосток, където присъства на Източния икономически форум, ежегодно събитие, което има за цел да насърчи инвестициите в Далечния изток на Русия.

Слушайки основната реч на г-н Путин на форума във вторник, тя можеше да бъде видяна как явно заспива камерите на форума се насочиха към публиката.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР