Австрийският президент Александър ван дер Белен е пристигнал в ранните

...
Австрийският президент Александър ван дер Белен е пристигнал в ранните
Коментари Харесай

Внезапно посещение на Александър ван дер Белен в Киев

Австрийският президент Александър ван дер Белен е дошъл в ранните часове в Киев на ненадейно посещаване. Президентът е съпроводен от министърката на околната среда Леоноре Гевеслер и министъра на стопанската система Мартин Кохер. От съображения за сигурност визитата не е било оповестено авансово. Делегацията е отлетяла със аероплан до полския град Жешув а оттова е траяла за Киев с нощен трен.

Изненадващото посещаване Ван дер Белен прави два дни преди към този момент доказаната среща на върха на страните от Европейския съюз и Украйна в Киев, с което президентът алармира поддръжката си към Украйна. „ Ние сме на страната на Украйна, няма да я оставим в неволя “. Австрия е „ неутрална военно “, само че не е неутрална политически.

„ Следвайки дълга филантропична традиция, Австрия поддържа нападнатата страна на разнообразни нива “, е декларирал президентът.

Визитата планува през днешния ден следобяд среща на Александър ван дер Белен с Володимир Зеленски. Освен това австрийският посетител ще посети учебно заведение в киевското предградие Буча и родилна клиника в Киев. 

В изказвания, направени преди да отпътува, австрийският президент е сравнил войната в Украйна с колониалните войни от деветнадесети век. Населението е изправено пред избора: „ Или ще приемете, че ще бъдете съветска провинция, ръководена от Москва, или всичко е унищожено. “

И защото има опозиция, Одеса към този момент наподобява на немски град в края на Втората международна война, установи президентът и отбелязва, че съпротивата ще продължи до тогава, до момента в който Западът оказва помощ. Тъй като Австрия не може да доставя въоръжение заради своя боен неутралитет, оказва филантропична и здравна помощ.

От началото на войната австрийската държавна помощ възлиза на 118 милиона евро, от публичната акция „ Съседът в неволя “ са събрани дарения на стойност 56 милиона евро.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР