Австрийският канцлер Себастиан Курц е разследван заради твърдения, че държавни

...
Австрийският канцлер Себастиан Курц е разследван заради твърдения, че държавни
Коментари Харесай

Голяма драма с канцлера на Австрия. Какво се случва

Австрийският канцлер Себастиан Курц е разследван поради изказвания, че държавни пари са били употребявани в корупционна договорка, с цел да се обезпечи позитивно отразяване в таблоиден вестник, оповестиха прокурорите.

Те обявиха, че " Курц и девет други обвинени, както и три организации " се проверяват по разнообразни корупционни закононарушения, свързани с аферата.

БГНЕС напомня, че ръководещата Австрийска национална партия (АНП) заяви по-рано през днешния ден, че сутринта е била обект на обиски от страна на прокуратурата, а локалните медии оповестиха, че измежду претърсените офиси са били и тези в канцлерството.

Заместник-генералният секретар на АНП Габи Шварц удостовери дейностите на прокурорите, само че не удостовери кой е разследван, като сподели единствено, че обиските са били " за показ " и че " обвиняванията са построени върху събития, които датират отпреди пет години ".

Курц стартира втория си мандат като канцлер през януари 2020 година отпред на коалиция със Зелената партия. Предишното му държавно управление, коалиция с крайнодясната Партия на свободата (ПС), се разпадна през май 2019 година поради така наречен корупционен скандал " Ибиса-гейт ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР