Австрийският канцлер Канцлер Карл Нехамер остава непоколебим за Румъния в

...
Австрийският канцлер Канцлер Карл Нехамер остава непоколебим за Румъния в
Коментари Харесай

Австрийският канцлер остава непоколебим за България и Румъния в Шенген

Австрийският канцлер Канцлер Карл Нехамер остава хладнокръвен за Румъния в Шенген, написа румънският вестник " Adevărul ".

" Преговорите сред Румъния и Австрия за цялостно присъединение към Шенгенското пространство ще продължат ". Това е заключението на президента на страната Клаус Йоханис след срещата с канцлера Карл Нехамер в Букурещ. Не беше посочена времева рамка по кое време може да стане разширението на зоната за свободно придвижване. Партията на австрийския канцлер остава срещу присъединението на Румъния, респективно и на България, с която вървят в пакет по пътя за влизане в Шенгенското пространство и по суша. 

" В моя диалог с канцлера Карл Нехамер се съгласихме да продължим процеса на цялостно присъединение на Румъния към Шенген, до момента в който реализираме крайната цел. Европейски Съюз би трябвало да бъде обединен, мощен, проспериращ и това в допълнение ще укрепи сигурността на Европейски Съюз в интерес на всички наши жители ", написа президентът на страната Клаус Йоханис в платформата " X ".

Карл Нехамер е в румънската столица за присъединяване в конгреса на Европейската национална партия (ЕНП). Австрийският министър председател се чака в четвъртък следобяд в двореца " Виктория " от премиера Марсел Чолаку, който преди време беше повече от сериозен към австрийския канцлер.

Европейската национална партия одобри единомислещо в сряда на конгреса в Букурещ манифеста, който приканва за присъединение на България и Румъния към Шенгенското пространство допустимо най-скоро, откакто ръководещата австрийска делегация на Народната партия се отхвърли да гласоподава срещу него.

В признатия от ЕНП манифест се загатва, че има потребност от " цялостно присъединение към Шенген за България и Румъния, посредством унищожаване допустимо най-скоро освен на въздушния и морския надзор, само че и на сухопътните граници ".

Австрия е единствената страна, която се опълчва на цялостното присъединението на двете прилежащи страна към зоната за свободно придвижване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР