Австрийският железопътен оператор OeBB представи в събота своето ново поколение

...
Австрийският железопътен оператор OeBB представи в събота своето ново поколение
Коментари Харесай

Нови нощни влакове свързват Австрия с Германия, Италия и Холандия

Австрийският железопътен оператор OeBB показа в събота своето ново потомство нощни влакове - в отговор на настояванията на пасажерите за по-малко замърсяващи други възможности на самолетите и бензиновите или дизеловите коли, написа Euronews.

Нощните влакове стартират да се завръщат в Европа с помощта на ниския си въглероден отпечатък. След години на занемаряване операторите в този момент влагат съществено, с цел да подменят стареещия си преносим състав.

Държавният железопътен оператор OeBB, който има 20 железопътни маршрута в цяла Европа, е пионер в съживяването на сходни услуги.

Компанията разполага с най-голямата в Европа флотилия от спални вагони и се надява да удвои броя на нощуващите пасажери от 1,5 милиона на 3 милиона до 2030 година



Новите спални купета се отличават с съвременен дизайн, повече усамотение и повече улеснения.

Всяко поделение за двама разполага със лична тоалетна и душ.



Има и по-малки купета за соло пътешественици, които търсят малко повече усамотение.

Първият от 33-те влака - поръчан от немския конгломерат Siemens през 2018 година за обща инвестиция от 720 милиона евро - може да влезе в употреба още през декември.

Той ще свързва австрийските градове Виена и Инсбрук с немското пристанище Хамбург.

До 2028 година новите влакове ще бъдат въведени последователно по други направления в Австрия, Германия, Италия, Холандия и Швейцария.

„ Франция ще би трябвало да изчака малко, тъй като това изисква нови утвърждения от националния железопътен орган “, разяснява изпълнителният шеф на OeBB Андреас Мате пред AFP.

„ За страдание към момента не сме обединена Европа в железопътния бранш “, добавя той.

Още през OeBB също по този начин съобщи, че всички влакове ще се движат с електричество, генерирано от хидроенергия, слънчева и вятърна сила.

Първата пътническа услуга е планувана за декември тази година по линиите Виена - Хамбург и Инсбрук - Хамбург. Предварителната продажба на билети започва на 11 октомври.

Снимки: nightjet.com
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР