Австрийските власти представиха нови законодателни мерки относно електромобилите. Съвсем скоро,

...
Австрийските власти представиха нови законодателни мерки относно електромобилите. Съвсем скоро,
Коментари Харесай

В Австрия, електромобилите ще могат да се движат с 30 км/ч по-бързо

Австрийските управляващи показаха нови законодателни ограничения по отношение на електрическите автомобили. Съвсем скоро, притежателите на електрически превоз ще имат право да се движат по особено отделените пътни ленти със скорост 130 км/ч, в местата, където за елементарните коли скоростта е лимитирана до 100 км/ч. Целта е понижаване замърсяването на въздуха.
Много от развитите страни имат намерение през идващите няколко години напълно да се откажат от колите с ДВГ от екологични съображения. Но към този момент електрическите автомобили са по-скъпи и се вкарват редица ограничения и отстъпки, стимулиращи тяхната покупка.

Австрия към този момент предприе редица ограничения за стимулиране покупката на електрически автомобил. Така да вземем за пример, притежателите на електрически автомобили са освободени от заплащане на редица налози и имат правото на безвъзмезден паркинг.

Новата самодейност е много необикновена. Властите имат намерение да разрешат на електрическите автомобили да се движат със скорост 130 км/ч, в секторите, където ограничаването е 100 км/ч. Максималната скорост в австрийските автомагистрали е 130 км/ч, само че на местата с нараснала централизация на излъчвания, ограничаването е 100 км/ч, а на електронните табла се извежда знакът IG-L (Immissionsschutzgesetz Luft) – Закон за битка със замърсяването на въздуха.

Използването на този режим има смисъл, тъй като при по-ниска скорост, колите с ДВГ замърсяват по-малко. Електромобилите нямат сходен проблем и не се постанова да се преценяват с това ограничаване. В Австрия IG-L зоните са с обща дължина към 440 километра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР