Австрийски служители споделиха плановете да неутрализират родната къща на Адолф

...
Австрийски служители споделиха плановете да неутрализират родната къща на Адолф
Коментари Харесай

Къщата на Хитлер става полицейско управление

Австрийски чиновници споделиха проектите да обезвреждат родната къща на Адолф Хитлер, трансформирайки я в полицейско ръководство, като постройката ще претърпи козметични промени.

Къщата се намира в северния австрийски град Браунау, на границата с Германия, където Хитлер е роден на 20 април 1889 година От 2016 година е взета под държавен надзор, за  да отдалечи крайнодесните наследници на нацизма да посещават дома на своя кумир.

Въпреки че, Хитлер прекарва малко време в тази къща, тя продължава да притегля нацистки симпатизанти от целия свят.

Австрийската архитектурна компания Marte.Marte, ръководена от двама братя, е определена всред 12 претенденти, които да извършат измененията по парцела.

Съдът в Австрия предходната година постанови, че Герлинде Помър, чието семейство е притежател на къщата от близо век, има право на обезщетение от към 810 000 евро, завършвайки продължителна юридическа борба.

Г-жа Помър е отдала чартърен парцела на вътрешното министерство от 70-те години. Правителството й заплаща към 4800 евро месечно и го употребява като център за хора с увреждания.

Това съглашение обаче се разпадна през 2011 година, когато госпожа Помър отхвърли да извърши съществени ремонтни действия и също отхвърли да го продаде.

Оттогава постройката стои празна.

Правителството чака ремонтът да коства към 5 милиона евро и да бъде приключен до началото на 2023 година.

" Ще бъде отворена нова глава за бъдещето на родната къща на деспот и всеобщ палач ", сподели министърът на вътрешните работи, Карл Нехамър, на конференция, обявявайки проектите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР