Австрийската Райфайзен Банк Интернешънъл отлага плановете си да напусне Русия,

...
Австрийската Райфайзен Банк Интернешънъл отлага плановете си да напусне Русия,
Коментари Харесай

"Райфайзенбанк" отлага излизането си от Русия

Австрийската " Райфайзен Банк Интернешънъл " отсрочва проектите си да напусне Русия, споделиха трима души, осведомени с нейната позиция, до момента в който Австрия ускорява своята отбрана на дългогодишните си връзки с Москва.

" Райфайзенбанк ", най-голямата от западните банки в Русия, възнамеряваше да отдели съветския си бизнес, който обезпечава избавителна линия за заплащания на стотици компании там, до септември, след напън от европейските регулатори.

Австрия и " Райфайзенбанк ", която също е в центъра на американско следствие за връзки с Русия, се съпротивляват на това с вярата, че войната в Украйна ще завърши скоро, споделиха източниците пред Ройтерс.

Междувременно австрийски чиновници ускоряват отбраната на " Райфайзенбанк " в Европа и Вашингтон, заявявайки, че настояването за отдръпване е незаслужено.

Въпреки че Австрия обществено поддържа Украйна, няколко публични лица, които приказваха с Ройтерс, споделиха, че не са склонни изцяло да пресечен десетилетни връзки с Русия, смятайки, че въпреки всичко ще е допустимо да възстановят връзките.

Връзките с Москва

" Райфайзенбанк " към момента не е обрисувала своя проект пред надзорните органи в Европейската централна банка (ЕЦБ), споделиха двама души, осведомени с нейните връзки с централната банка, което прави отделянето малко евентуално до септември.

Банката желае да изчака утвърждението на ЕЦБ, преди да изиска от акционерите си зелена светлина, което може да отнеме месеци.

 Под опасността на наказания Под опасността на наказания " Райфайнзенбанк " ще се избави от съветския си бизнес

Освен това ще е належащо утвърждението на Руската централна банка, Министерството на финансите и, при положение на продажба, даже на съветския президент Владимир Путин, преди " Райфайзенбанк " да предприеме дейности.

Руските управляващи ясно дадоха да се разбере на банката, която има към 2600 корпоративни клиенти, 4 милиона локални притежатели на сметки и 10 хиляди чиновници, че желаят да остане, тъй като това би разрешило да се резервира опцията за интернационалните заплащания, откакто на доста съветски банки бяха наложени наказания, а огромни западни банки напуснаха Русия след началото на войната в Украйна.

Говорител на " Райфайзенбанк " сподели, че банката ще продължи да търси продажба или обособяване и че тя се е заела да понижи съветския си бизнес.

Натиск и различия

Бавното движение обаче подхрани разногласието с ЕЦБ, която упорства тя и други като " Уникредит " да изоставен Русия. Италианската банка отхвърли да разяснява проектите си.

ЕЦБ прикани " Райфайзенбанк " да не изплаща дивиденти тази година

Управителят на Австрийската централна банка Робърт Холцман изрази угриженост по отношение на натиска върху банката пред президента на ЕЦБ Кристин Лагард, съгласно източниците на Ройтерс.

Централната банка на Австрия и ЕЦБ отхвърлиха коментар.

" Райфайзенбанк " е изправена пред напън и от Вашингтон и е предала данни за съветски транзакции на санкционния орган на Съединените щати - Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) към Министерството на финансите.

В средата на юни министърът на финансите на Австрия Магнус Брунер беседва с висшия чиновник по глобите на Министерството на финансите на Съединени американски щати Браян Нелсън, наблягайки съдействието, сподели човек, осведомен с въпроса.

Говорител на австрийското финансово министерство сподели, че други европейски банки също са дейни в Русия.

" Една банка не може да напусне такава страна за една нощ ", сподели представителят, който разкритикува това, което той разказа като " преструвката ", че Австрия е изключение.

Присъствието на " Райфайзенбанк " в Русия провокира различия измежду нейното управление, както и измежду районните Landesbanks, които управляват групата.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР