Австрийската промишлена активност се е понижила отново през ноември, но

...
Австрийската промишлена активност се е понижила отново през ноември, но
Коментари Харесай

Австрийската промишлена активност с нов спад през ноември

Австрийската промишлена интензивност се е намалила още веднъж през ноември, само че темпът на стесняване се е смекчил по отношение на октомври. Това се показва в данните на " Стандарт енд Пуърс Глоубъл " (S&P Global), оповестени през днешния ден и представени от ДПА.

Индексът на мениджърите по доставките на австрийския клон на " УниКредит банк " (UniCredit Bank) е повишен до 42,2 пункта през ноември по отношение на 41,7 пункта през предходния месец, само че все пак резултат от 50 пункта значи стесняване в бранша.

Повишението в главния показател е било задвижвано от по-малкия спад в новите поръчки, които са се намалили с по-бавен ритъм от осем месеца.

Темпът на стесняване при новите поръчки за експорт е бил най-слабият от февруари, съобщи Българска телеграфна агенция.

Друг фактор, който е предизвикателство за търсенето, е забавянето в цялата стопанска система, най-много в строителния бранш, съгласно изследването.

Вследствие на това е имало намаляване в производството и темпът на стесняване е бил нищожно по-бърз, в сравнение с през преходния месец. 

Фирмите са понижили работната си мощ за седми следващ месец през ноември, само че темпът на редуциране на работните места се е забавил.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР