Австрийската глобална логистична фирма Cargo-Partner обяви, че става част от

...
Австрийската глобална логистична фирма Cargo-Partner обяви, че става част от
Коментари Харесай

Cargo-Partner става част от Nippon Express Group

Австрийската световна логистична компания Cargo-Partner разгласи, че става част от японската Nippon Express Holdings - компанията-майка на Nippon Express, APC и Franco Vago. Сделката е осъществена на 12 май, след решение на притежателя и създател на Cargo-Partner - Стефан Краутер на фона на 40-годишния празник на неговата компания.

След като стартира работа през 1983 година единствено с петима чиновници на Летище Виена и развива компанията съвсем напълно посредством напредък на личния потенциал до настоящия мащаб от 4000 чиновници в 40 страни по света, Стефан Краутер предава щафетата към мениджмънта, а в този момент трансферира и собствеността на своя " съвършен правоприемник " NX.

cargo-partner е частна компания, която предлага изцяло портфолио от решения за въздушен, морски, сухопътен превоз и депозиране. С 40-годишен опит в региона на осведомителните технологии и оптимизацията на веригата за доставки компанията изготвя персонализирани услуги за необятен набор от браншове на стопанската система, с цел да сътвори конкурентна изгода за своите клиенти по целия свят. Основана през 1983 година, cargo-partner генерира оборот от над 2,06 милиарда евро през 2022 година и сега в нея работят повече от 4000 души по целия свят.
 Снимка 618293
Източник:

Nippon Express е снабдител на логистични услуги. Компанията е основана в Токио и има мощна световна мрежа, която обгръща над 40 страни с директни интервенции в 33 страни като да вземем за пример в Австрия. Фирмата предлага въздушен превоз, морски превоз, тежкотоварни транспорти, депозиране и дистрибуция, логистичен дизайн, услуги в региона на осведомителните технологии и сухопътен превоз.

След като надвиши 1 милиард евро за първи път през 2020 година, световният оборот на cargo-partner се усили със 72%, достигайки повече от 1,8 милиарда евро през 2021 година, и набъбна още, достигайки 2,06 милиарда евро през 2022 година

" Гъвкавото водачество от страна на създателите носи някои обилни преимущества за растящите компании, само че от избран стадий нататък професионалната и дълготрайно постоянна благосъстоятелност е по-важният актив. Предизвикателство и отговорност на създателите е в точния момент да вземат решение за наследяването на ръководството и на собствеността ", посочва Стефан Краутер.
 Снимка 618294
Източник:

" Cargo-Partner ще си остане cargo-partner както във връзка с организацията, по този начин и във връзка с марката - и ще се трансформира в най-силната версия на cargo-partner ", акцентира Краутер.

Сделката, която е подписана на 12 май 2023 година, ще влезе в действие при съблюдаване на нормалните утвърждения от регулаторите (антитръстови и свързани с директните задгранични инвестиции) след към четири до седем месеца дружно с последващото завършване на продажбата

" И двете организации ще се възползват от забележителна синергия в световното покритие посредством представителства, разширено портфолио от услуги, засилено районно, продуктово и осведомително ноу-хау, повишен мащаб и други NX Group ще се възползва от нашата мощна и развита мрежа в Централна и Източна Европа, която добавя съществуващата мрежа на NX по съвършен метод. cargo-partner ще се издигне няколко равнища нагоре във вътрешно-азиатските и транс-тихоокеанските търговски коридори ", добавя Стефан Краутер.

Продавачът е бил съветван за договорката от J.P. Morgan (финанси), ValueAdd (финанси), BCG (търговия), Schönherr (право) и Deloitte (счетоводство и данъчно облагане).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР