Австрийската електроцентрала Simmering вече има по-различен служител - робот, наричан

...
Австрийската електроцентрала Simmering вече има по-различен служител - робот, наричан
Коментари Харесай

Виенска електроцентрала нае куче - робот

Австрийската електроцентрала Simmering към този момент има по-различен чиновник - робот, именуван галено от сътрудниците си Енергийно куче. Това е първото по рода си куче-робот в Европа, което се употребява в постоянната работа на електроцентрала и ще рапортува самостоятелно за неизправности там. Роботът към този момент обикаля площадката на електроцентралата, само че към момента е в режим на образование и се зарежда със познания от специалистите, с цел да научи по какъв начин работят системите в естествен режим. От пролетта на 2023 година то ще се употребява 24 часа в денонощието, с цел да подпомага за сигурността на доставките на ток за повече от 800 000 семейства във Виена.

Енергийното куче се учи от своите сътрудници хора, обезпечава скъпи познания и прави всекидневната работа по-лесна и по-безопасна за чиновниците. С помощта на изкуствения разсъдък те се освобождават от рутинни действия и се концентрират върху комплицирани действия и решение на проблеми. Бъдещите рутинни обиколки на централата ще бъдат поети напълно от Енергийното куче. То няма да размени нито един чиновник, а ще обезпечава единствено високотехнологична поддръжка. Енергийното куче е снабдено с голям брой специфични камери и датчици, в това число термографска камера, както и акустичен датчик и датчик за смъркане.

Дигиталната асистираща система ревизира оборудването за към 90 минути и разпознава на ранен стадий евентуални източници на заплаха, като да вземем за пример теч на газ. В сложни обстановки към този момент няма да е належащо в рисковата зона да влизат хора, а ще могат да употребяват кучето, с цел да разпознават безвредно и тъкмо неизправности и по-късно да ги разрешат, предава Българска телеграфна агенция.

Изследователският план е финансиран от иновационния фонд на Виенските общински комунални предприятия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР