Австрия вече има преходно правителство. То ще управлява до извънредните

...
Австрия вече има преходно правителство. То ще управлява до извънредните
Коментари Харесай

Австрия вече е с преходно правителство

Австрия към този момент има преходно държавно управление. То ще ръководи до изключителните избори през септември. След абсурда с видеото от остров Ибиса и оставката на министрите от Партията на свободата, техните ресори бяха заети от специалисти и висши държавни чиновници. Президентът Ван дер Белен прикани новите министри, да работят отговорно за позитивното развиване в страната. Тази вечер се чакат нови записи по видеоаферата.

В Австрия, където за разлика от България, няма длъжностен кабинет, случилото се през днешния ден е казус. Страната ще се ръководи до изборите от държавно управление с лимитирани пълномощия. Церемонията в двореца Хофбург показва на първо място политическа непоклатимост. Австрийският президент назначи новите министри и насочи предизвестие към всички партии.
Александър Ван дер Белен, президент на Австрия: Особено ми е значимо да подчертая работата за Европа. Обединена Европа е най-хубавата концепция, която ние европейците в миналото сме имали. Моля ви, да не забравяте това и дадете своя принос към градивната роля на Австрия в Европейски Съюз, а както и интензивно да работите за нужните промени и промени в общността.
Чак в понеделник ще се взема решение политическото бъдеще на канцлера Себастиан Курц. Той е заплашен от избор на съмнение в австрийския парламент.

Големите партии към момента се двоумят дали да се включат в него. Все още няма изясненост и по въпроса, който е поръчителят на компроментиращото видео, довело до политическата рецесия. Във Виена има догатки, само че няма доказателства. Те се чакат от новия вътрешен министър.
Себастиан Курц, канцлер на Австрия: Доктор Екард Рац е бил ръководител на Върховния съд и в този момент ще управлява вътрешното министерство. Ще бъде направено всичко належащо за изчистване на подозренията и упреците. Става въпрос, както за наличието на видеото, по този начин и за метода, по който е изработен записът.
От в този момент е ясно във Виена, че до изборите през септември следва дълга и мръсна акция.
 Президентът на Австрия ще назначи през днешния ден новите министри в кабинета на Курц Президентът на Австрия ще назначи през днешния ден новите министри в кабинета на Курц
Видеоаферата от остров Ибиса провокира тежка политическа рецесия в Австрия. Страната е изправена пред казус. По обед следва президентът да назнач...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР