Австрия възнамерява да започне от другия месец масово тестване на

...
Австрия възнамерява да започне от другия месец масово тестване на
Коментари Харесай

Австрия ще започне масово тестване

Австрия има намерение да стартира от другия месец всеобщо тестване на популацията с вярата да избегне по този метод по-нататъшни затваряния на страната, съобщи AP.

Днес канцлерът Себастиан Курц заяви, че най-западните австрийски провинции Форарлберг и Тирол ще стартират всеобщо тестване в първия уикенд на декември и ще тръгнат от групи като служители на реда и учители, които постоянно са в контакт с други хора. Правителството във Виена разисква дати и с другите провинции, написа Новини.бг.

Сегашната национална карантина в Австрия е планувано да продължи до 6 декември. " Трябва да използваме всяка опция, с цел да избегнем по-нататъшни локдауни или най-малко да съкратим периода им ", сподели Курц.

Италианската провинция Южен Тирол, която граничи с Австрия, към този момент предприе всеобщо тестване, следвайки образеца на Словакия, която реши да тества за един уикенд този месец близо две трети от популацията си, с цел да забави разпространяването на болестта и да избегне наново затваряне. Курц съобщи, че въпреки да се чака през януари да има ваксина, " това не значи, че през януари всичко ще завърши ". " Все още ни предстоят сложни месеци ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР