Австрия, Унгария и Сърбия искат да сложат край на практиката

...
Австрия, Унгария и Сърбия искат да сложат край на практиката
Коментари Харесай

Австрия, Унгария и Сърбия заедно ще борят имиграцията защото ЕС "се провалил"

Австрия, Унгария и Сърбия желаят да сложат завършек на практиката търсещите леговище хора да избират в коя страна да го създадат, тъй като това слага развити страни като Австрия в по-затруднена обстановка.

Лидерите на трите страни подписаха меморандум за съгласие, съгласно който Белград ще изпрати повече сили на границата си със Северна Македония. За момента проектът включва изпращането на най-малко 100 служители на реда, транспортни средства, оборудвани с камери за нощно виждане и дронове до границата, оповестява AP. Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че това ще се случи преди края на годината.

Австрийският канцлер Карл Нехамер употребява опцията, с цел да насочи съществени рецензии към Европейския съюз (ЕС) и политиката на блока по отношение на миграцията. " Системата на Европейски Съюз за леговище се провали ", съобщи Нехамер. " Стигнахме до точката, в която обособените страни от Европейски Съюз търсят нови форми на партньорство отвън това, което е допустимо в Европейски Съюз ", добави той пред кореспонденти, представен от Euronews.
Реклама
Австрия и Унгария също по този начин поеха ангажимент да оказват помощ на Сърбия да провежда депортиране със аероплан на хора, които идват в балканската страна от по този начин наречените безвредни страни на генезис. Тези хора не дават отговор на изискванията за даване на леговище в страните членки на съюза или в Сърбия, обявиха публични лица.

Австрия е най-тежко засегнатата страна от трите, когато става въпрос за мигранти, като канцлерът Нехамер заяви, че броят на настояванията за леговище ще доближи 100 хиляди до края на годината. Това е доста над равнищата от предходната година, когато към 40 хиляди сходни заявки са били входирани.

Унгарският министър председател Виктор Орбан сподели, че страната му е записала към 250 хиляди опита за нелегално прекосяване на границата тази година. " Не е нужно да управляваме миграцията, би трябвало да я спрем ", счита Орбан. " Трябва да им покажем (на мигрантите), че не могат да преминат ", добави министър председателят.

Трите страни се считат за предната линия на мигрантския маршрут от Западните Балкани към Европейски Съюз, който употребяват незаконните мигранти, които минават от Турция, България и Република Северна Македония към Сърбия. " Готови сме да се придвижим по-на юг дружно със Северна Македония и по този метод да защитим както Европа, по този начин и личната си страна ", сподели президентът Вучич.
Реклама Активизиране на Балканския маршрут
Експерти настояват, че така наречен Балкански сухопътен път на миграция става по-активен при неприятно време, когато рисковите пресичания с лодки или корабчета през Средиземно и Егейско море стават още по-опасни. Повечето мигранти идват от Афганистан и Сирия, само че има и хора, бягащи от бедността и насилието в Африка или Азия.

Проблемът с миграцията докара до спор сред други страни в Европейски Съюз. Наскоро Италия и Франция се изправиха в спор за това по какъв начин да се оправят с транспортен съд, цялостен с хора, които търсят леговище, като пресичат Средиземно море. Италия отхвърли да разреши на кораба да дебаркира две седмици, преди френските управляващи да дадат позволение на пасажерите му да слязат на брега в Тулон.

Сърбия е подложена на сериозен напън да анулира своята облекчена визова система със страни от Азия и Африка, които се трансфораха в източник на миграция. Вучич съобщи, че след премахването на безвизовия режим с Тунис и Бурунди, Белград ще промени разпоредбите с още две страни до края на годината.
Свързани публикации Един работещ вид за украинските бежанци 15 ноември 2022, 12:00 Европейска комисия предложи участие за Босна и Херцеговина и предизвести Сърбия 17 октомври 2022, 16:40 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР