Австрия се подготвя за излизане от локдауна от 13 декември,

...
Австрия се подготвя за излизане от локдауна от 13 декември,
Коментари Харесай

Новият канцлер на Австрия обеща край на локдауна от 13 декември

Австрия се приготвя за излизане от локдауна от 13 декември, само че ограничавания ще се запазят за неимунизираните. Предстои да  се  определят правила за сигурност за кетъринга и хотелския бизнес. Това разгласи новият австрийски канцлер Карл Нехамер.

" Премиерите на федералните провинци се договориха локдаунът да се анулира. Решаващ е въпросът: " Как? ". И още, локдаунът за неимунизираните ще продължи ", е споделил Нехамер на конференция във Виена.

По неговите думи, детайлите по излизането от локдауна следва да се дефинират по проект в сряда на съвещанието на държавното управление с специалисти. Излизането от локдауна ще обхване и кетъринга, само че е належащо да се помислят и правила за сигурност от заразяване с ковид, отбелязва канцлерът Карл Нехамер.

В момента в Австрия е в действие локдаун от 22 ноември до 12 декември. Правителството още през цялото време имаше проект за анулация на локдауна от 13 декември за имунизираните и преболедувалите. Ограниченията обаче от този ден ще продължат да работят единствено за неимунизираните. Строгите ограничения би трябвало да оказват помощ за това при положение, че при евентуално усъвършенстване на ситуацията имунизираните и преболедувалите да могат без ограничавания да посрещнат Рождество и Нова година.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР