Австрия се гордее със своите зелени алпийски пасища, където планинарите

...
Австрия се гордее със своите зелени алпийски пасища, където планинарите
Коментари Харесай

​В Австрия издадоха наръчник за срещи с крави на алпийски пасища

Австрия се гордее със своите зелени алпийски пасища, където планинарите могат свободно да се разхождат измежду умерено пасящите крави, оповестява ДПА. Но откакто туристка беше стъпкана до гибел от стадо крави държавното управление реши да издаде наставление за държанието на посетителите, които не са осведомени с особеностите на тези животни.

 Ето с какво желаят да се съобразят туристите, когато се разхождат в Алпите или в региони, в които има заградени пасища за крави: Трябва ли да се опасявам от кравите?
„ Кравите по принцип не са рискови животни, само че планинските пасища не са зоологически градини “, съобщи австрийският министър на туризма Елизабет Кьостингер, която е израсла във плантация. Австрийското бюро по алпийска сигурност е записало едвам 54 случая с наедрял рогат добитък, взели два човешки живота за последното десетилетие на фона на 30-те милиона планинари, които са посетили планинските региони на страната за същото това време.

Туристите не би трябвало да хранят или да плашат животните като подвигат звук, се показва още в предписанието на управляващите. Хората би трябвало да се придържат към маркираните пътеки. Ако кравите блокират пътя, то в никакъв случай не би трябвало да се минава измежду животните, а около тях.
Какво „ вбесява “ кравите?
Бъдете нащрек в случай че крава желае да отбрани теленцето си – изключително от кучета. При множеството произшествия сред хора и крави постоянно има намесено и куче, което планинарите взимат на разходка измежду природата.

Собствениците на кучета би трябвало да държат любимците си на каишка, от която би трябвало да ги освободят, в случай че кравите стартират да се държат нападателно, се показва в напътствията на управляващите. „ Кучетата са много по-бързи от кравите и могат елементарно да избягат “, твърди Андреас Ермакора, който управлява австрийския алпийски клуб. „ Тогава кравите ще тръгнат след кучето, а не след индивида “, прибавя той, и акцентира, че има опит от ходенето на разходки с кучето си в планината.
Как да схвана какво усещат кравите към мен?
Животните демонстрират че са раздразнени като подвигат и навеждат главата си, рият с копита или пръхтят.
Какъв е най-хубавият метод да се предпазя, в случай че ме приближи крава?
Най-добре е да запазите успокоение и да се отдалечите от пътя на животното, само че без да се обръщате с тил към него, тъй че да виждате какво прави то, поучава Министерството на туризма.

Основното предписание за планинските пасища, което управляващите молят планинарите да съблюдават е „ уважавайте хората, които работят там, природата и животните “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР