Австрия, подобно на други европейски страни, предвижда разхлабване на мерките

...
Австрия, подобно на други европейски страни, предвижда разхлабване на мерките
Коментари Харесай

Австрия разхлабва постепенно мерките срещу коронавируса

Австрия, сходно на други европейски страни, планува разхлабване на ограниченията против пандемията. На конференция федералният канцлер Карл Нехамер обоснова решението на държавното управление за анулация на строгите ограничения, съвпадащо с новата вълна, провокирана от разновидността Омикрон с обстоятелството, че високият % на имунизираните и характерностите на разновидността Омикрон са причина макар високия брой новозаразени, ситуацията в здравните заведения да остава устойчиво. Министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн прикани още веднъж всички да се имунизират, защото това е щитът против пандемията.

Внимателно и с непрекъснато наблюдаване на изменящата се обстановка държавното управление планува следните нови правила:

От 5 февруари заведенията ще бъдат отворени два часа повече - до 24 часа, позволеният брой на групи хора, които се събират в закрити пространства без избрани места, се усилва от 25 на 50 души.

От 12 февруари отпада ограничаването до комерсиалната мрежа да имат достъп само лицата, които са със зелен документ - имунизирани или оздравели. Задължението да се носи маска ФФП2 остава.

От 19 февруари в заведенията и туристическите обекти - хотели, уреди и културни институции - ще са отворени за имунизирани, оздравели или тествани лица.

И в просветителната система ще бъдат изменени разпоредбите, това ще бъде обявено идната седмица.

Също идната седмица изтича срокът на имунизационните документи за 323 621 души без трета доза ваксина, защото от 1 февруари срокът на годност на документа след втора доза се редуцира от девет на шест месеца. По този въпрос държавното управление ще вземе решение, което евентуално ще бъде удължение валидността на документа или ще бъде въведен временен интервал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР