Австриецът Феликс Гал от отбора на AG2R спечели кралския 17-и

...
Австриецът Феликс Гал от отбора на AG2R спечели кралския 17-и
Коментари Харесай

Феликс Гал спечели кралския етап в Тур дьо Франс

Австриецът Феликс Гал от тима на AG2R завоюва " кралския " 17-и стадий от Обиколката на Франция.

Гал сподели невероятна независима езда на финалната височина Кол де ла Лоз и справедливо видя първи финалната линия в Куршевел. Той измина 165,7-километровата отдалеченост с начало в Сен-Жерве Мон-Блан за 4 часа, 49 минути и 8 секунди.

На 34 секунди втори остана британецът Саймън Йейтс от тима на Джайко, а трети на 1:38 минути приключи испанецът Пейо Билбао от Бахрейн-Викториъс.

Четвърти на 14 секунди зад Билбао приключи носитлят на " жълтата фланелка " Йонас Вингегор от Йъмбо-Висма. Датчанинът обаче би трябвало да бъде най-щастливият от всички колоездачи, защото с днешното си показване умъртви и минималната конспирация за крайната победа.

Неговият главен и единствен останал съперник Тадей Погачар (Словения/ОАЕ) капитулира на Кол де ла Лоз и загуби близо шест минути. Двукратният първенец финишира едвам на 22-ро място на 7:37 минути зад спечелилия Гал. Погачар падна още в самото начало на стадия и въпреки да не изглеждаше да се е наранил, на последната височина той сподели по радиото, че няма никакви сили и се усеща " мъртъв ".

Така разликата сред първия Вингегор и втория Погачар в генералното класиране към този момент е 7:35 минути - разлика, която на практика е непреодолима за четири стадия. Трети на 10:45 минути излезе британецът Адам Йейтс (ОАЕ), който изпревари с 1:16 минути испанеца Карлос Родригес Кано (Инеос), който към този момент е четвърти. Пети на 18 секунди от Родригес е братът близнак на Адам Йейтс - Саймън, останал през днешния ден втори. Топ шест се затваря от Пейо Билбао на 12:50 минути от водача Вингегор.

В класирането при най-хубавите катерачи притежател на " бялото трико с червени точки " остава италианецът Джулио Чиконе (Лидл-Трек) с 88 точки. Втори с 82 точки е спечелилият в днешния стадий Феликс Гал, а Вингегор е трети с 81 точки.

При спринтьорите смяна няма и облечен със " зеленото трико " е белгиецът Яспер Филипсен (Алпецин-Декьонинк), който има 323 точки.

В четвъртък Обиколката на Франция продължава с равнинен стадий - 184,9 километра от Мутир до Бург-ен-Брес.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР