Австралийското правителство реши да изпълни препоръките на националната консултативна група

...
Австралийското правителство реши да изпълни препоръките на националната консултативна група
Коментари Харесай

Австралия забрани ваксинирането с AstraZeneca на хора под 60 години

Австралийското държавно управление реши да извърши рекомендациите на националната консултативна група по имунизацията и да не ползва препарата на "AstraZeneca " за имунизиране против ковид на хора под 60 години, заяви през днешния ден здравният министър Грег Хънт, съобщи ТАСС.
Има нови доказателства, че имунизацията на "AstraZeneca ", "много ефикасна в предотвратяването на тежки болести, предизвиквани от ковид ", води и до висок риск от тромбози при пациенти от 50 до 59 години, изясни министърът.
В обновените си рекомендации специалистите поучават също така хората под 59 години да се имунизират единствено с медикамента на "Pfizer/BioNtech', сподели той.
Предвижда се от 5 юли близо 100 лечебни заведения в Австралия да стартират имунизация с препарата на "Pfizer/BioNtech " измежду хората на възраст от 40 до 59 години. После ваксини ще получат и 500 общопрактикуващи лекари.
През юли Австралия ще получи към 2.8 милиона дози от тази ваксина, а за тази година - общо 40 милиона дози. До момента над 6,2 милиона австралийци са инжектирани най-малко с по една доза "AstraZeneca " или "Pfizer/BioNtech ".
От началото на пандемията Австралия е съобщила за общо 30 300 регистрирани случая на COVID-19 и за 910 жертви на вируса, припомня Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР