Австралийският щат Нов Южен Уелс съобщи за един от най-младите

...
Австралийският щат Нов Южен Уелс съобщи за един от най-младите
Коментари Харесай

Шеста седмица локдаун в Сидни, но коронавирусната зараза се разраства

Австралийският щат Нов Южен Уелс заяви за един от най-младите умряли в страната от COVID-19, до момента в който ежедневният брой инфектирани се задържаха покрай 16-месечен връх, макар че затварянето на 5 млн. души в столицата на щата Сидни навлезе в шестата седмица, осведоми " Ройтерс ".

Мъж в 20-те си години, който е нямал съпътстващи здравословни проблеми и не е бил имунизиран, е умрял в дома си в града, оповестиха управляващите. Той се влошил бързо, откакто по-рано се оплаквал единствено от леки признаци.

Смъртта акцентира риска, пред който е изправен най-големият град в Австралия, който се бори да ограничи огнището на мощно заразния вид " Делта ", откакто по-малко от 20% от жителите на Сидни са имунизирани.

Миналата година прилежащият щат Виктория съобщи, че неназован мъж също в 20-те си години е умрял от COVID-19, макар че правосъдният доктор към момента проверява точната причина за гибелта.

Младият мъж беше един от двата смъртни случая от COVID-19, обявени в Нов Южен Уелс през последните 24 часа. Нов Южен Уелс записва 233 новозаразени, покрай 16-месечен връх, регистриран предходната седмица, а министър председателят на щата Гладис Береджиклиан съобщи, че броят на инфектираните евентуално ще нарасне.

" Няма да изключвам броя на случаите, които няма да се влошат, в действителност мисля, че ще се влошат ", сподели Береджиклиан пред кореспонденти в Сидни, като добави: " Ако погледнете броя на инфектираните хора в общността, това демонстрира, че може би не сме достигнали своя пик. "

Береджиклиан е подложена на мощен напън да разхлаби рестриктивните мерки за придвижване, които заплашват да вкарат Австралия във втората криза от толкоз години. Тя обаче сподели, че най-малко 50% от популацията на щата ще би трябвало да бъде имунизирано, с цел да се разхлабят рестриктивните мерки в края на август.

И въпреки всичко мнозина остават внимателни да се имунизират с препарата на AstraZeneca, най-изобилната от двете ваксини, утвърдени в страната, поради необичаен проблем със съсирването на кръвта.

Освен това държавният модел, оповестен през вчерашния ден, сподели, че най-малко 70% от популацията на щата ще би трябвало да бъде имунизирано, с цел да се забави разпространяването на вируса.

Властите предизвестиха хората да не чакат нарастване на доставките на имунизацията на Pfizer, което се чака идващия месец, защото броят на случаите се оказва сложен за понижаване и тестванията за канализация демонстрират, че коронавирусът може да се е популяризирал на север.

Нов Южен Уелс предприе нападателни контрамерки, с цел да спре разпространяването на ковид, в това число затваряне на високорискови покрайнини и искане от военните да оказват помощ на полицията да наложи разпоредбите за локдауна.

Общо 17 души са умряли в Сидни по време на актуалната зараза, която стартира на 16 юни. През това време скокът докара до сбор на инфектираните в Нов Южен Уелс до над 4000 души.

На национално равнище Австралия е записала 927 умряли от началото на пандемията, с малко над 35 000 инфектирани от 22 млн. души.

Щатът Куинсланд през днешния ден заяви за 16 локално инфектирани, както и през вчерашния ден, което накара управляващите да го разгласят за най-голямото огнище в щата от началото на пандемията и да предизвести, че локдаунът в столицата Бризбън може да бъде продължен след неделя.

" Ако не създадем нещо в действителност, в действителност, в действителност особено в Куинсланд, ще удължим локдауна ", означи основният здравен шеф на Куинсланд Жанет Йънг пред кореспонденти в Бризбън.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР