Австралийският флот се включи в евакуацията на хората, които се

...
Австралийският флот се включи в евакуацията на хората, които се
Коментари Харесай

Продължават да бушуват пожарите в Австралия


Австралийският флот се включи в евакуацията на хората, които се озоваха в огнен капан в град Малакута на крайбрежието на щата Виктория, съобщи Би Би Си.

Два кораба ще превозят към 1000 души от засегнатия австралийски град Малакута.

Около 4000 локални поданици и туристи потърсиха леговище на плажа в понеделник вечер, когато горските пожари обкръжиха града. Пътищата са прекратени.

В щата Виктория беше оповестено бедствено състояние и има апел за евакуация. Прогнозите за уикенда са за мощни ветрове и високи температури, което съгласно управляващите ще утежни още повече обстановката.

Хиляди хора напущат също елементи от прилежащия щат Нов Южен Уелс, където е в действие едноседмично изключително състояние.

Досега пожарите са лишили живота на минимум 20 души в двата щата. Десетки се считат за изчезнали. Пожарите са унищожили над 1300 къщи досега.

Междувременно министър председателят Скот Морисън беше подложен на критика и освиркан поради ограниченията, които подхваща за справяне с пожарите и последствията от тях. Недоволството избухна, откакто управляващите оповестиха, че 381 къщи са разрушени на южното крайбрежие на Нов Южен Уелс тази седмица. Там и в прилежащия щат Виктория броят на жертвите за последните седем дни към този момент е минимум осем.

Повече от 200 пожара бушуват в двата австралийски щата с най-голямо население. Засегнати са и щатите Западна Австралия, Южна Австралия и Тасмания, отбелязва Асошиейтед прес.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР