Австралийски съд постанови, че Carnival Cruises е проявила небрежност по

...
Австралийски съд постанови, че Carnival Cruises е проявила небрежност по
Коментари Харесай

Съдът постановява, че Carnival Cruises е проявила небрежност по време на избухването на COVID-19, свързано със стотици случаи

Австралийски съд постанови, че Carnival Cruises е показала немарливост по време на експлоадирането на COVID-19 на борда на един от своите кораби през март 2020 година Клас- правосъдният иск твърди, че круизната компания не е взела подобаващи ограничения, с цел да подсигурява, че пасажерите на нейния транспортен съд Ruby Princess няма да се разболеят, до момента в който коронавирусът се популяризира по света.

Повече от 2650 пасажери са били на борда на кораба, когато отпътува от Сидни на 8 март 2020 година и се върна в Сидни на 19 март.

Сюзън Карпик, някогашна здравна сестра, чийто брачен партньор беше приет в болница с COVID-19 след круиза, беше водещият жалбоподател в груповия иск дело, съгласно Shine Law, компанията, която представляваше към 1000 ищци.

съгласно осведомителната организация Ройтерс. В един миг му бяха дадени единствено дни живот и също е част от груповия иск.

Карпик получи 4 423,48 австралийски $ (2 826 долара) за медицинските си разноски, само че не получи други компенсации. Адвокатът Вики Анцулатос обаче сподели, че нейният брачен партньор и други пасажери, участващи в делото, към момента чакат решението на съда по своите искове и може да им бъдат присъдени повече, съгласно Reuters.

Около 900 случая на COVID-19 и 28 смъртни случая са били свързани с круиза, оповестява Reuters.

По време на процеса Carnival твърди, че близо 700 пасажери от Съединени американски щати на борда са подписали отвод от групови искове като част от разпоредбите и изискванията на круизната линия в Съединени американски щати и те не би трябвало да бъдат включени в костюма, според Закона за блясъка. Съдът към момента не е взел решение за това.

„ Доволен съм от този резултат, защото той носи известна степен на комфорт за всички пасажери, които са били в по-зле вследствие на пътуването с Ruby Princess, “ Antzoulatos се споделя в известие за вести. „ Разбира се, това е единствено частична победа, защото 28 живота бяха изгубени по време на този круиз. Има доста хора и фамилии, които в никакъв случай няма да се възстановят от тази загуба. “

CBS News се свърза с адвокатската адвокатска фирма за повече коментар и чака отговор.

" Видяхме решението и го обмисляме в елементи ", сподели представител на Carnival Australia по имейл пред CBS News. „ Пандемията беше сложен миг в историята на Австралия и ние разбираме какъв брой сърцераздирателно беше за засегнатите. “

През май 2020 година Конгресът стартира следствие за това по какъв начин Carnival реагира на COVID-19. По това време повече от 100 жители на Съединени американски щати, които работеха на круизи, бяха блокирани на кораби, тъй като CDC искаше круизните линии да създадат проекти за карантина, преди да разрешат на хората да слязат.

Carnival сподели, че работи с CDC, с цел да получи чиновниците у дома и че ще сътрудничи на следствието на Камарата на представителите.

Оттогава CDC спря да следи случаите на COVID-19 на круизните кораби, само че сподели през 2022 година, че „ ще продължи да публикува насоки, за да помогне на круизните кораби да продължат с цел да осигурим по-безопасна и по-здравословна среда за пасажерите, екипажа и общностите в бъдеще. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР