Австралийската петролна и газова компания Invictus Energy e открила петрол,

...
Австралийската петролна и газова компания Invictus Energy e открила петрол,
Коментари Харесай

Австралийска фирма откри газ и нефт в Зимбабве

Австралийската петролна и газова компания Invictus Energy e разкрила нефт, газ и хелий в отдалечената североизточна част на Зимбабве, което е кулминационната точка на месеци изследвания, съобщи Агенция Франс Прес.


Анализът на пробите от отдалечените сектори покрай границата с Мозамбик удостовери " съществуването на лек петрол, газов кондензат и хелий ", се споделя в изказването на компанията.

Резултатът " дефинитивно потвърждава съществуването на въглеводороди в голям брой продуктивни зони на резервоара " в един от сондажите.

Компанията съобщи, че оценените проби " показват пореден, първокачествен състав на природния газ, с ниско наличие на инертни субстанции, съдържащ по-малко от един % въглероден диоксид ".

Откритието идва 30 години откакто американският колос ExxonMobil се отхвърли от търсенето на недопечен нефт в региона.

Находката би могла да докара до първия рандеман на газ в Зимбабве и да помогне за възстановяване на доставките на електрическа енергия в страната, която страда от изострен дефицит на електрическа енергия.

Зимбабве изпитва съществени спирания на електрозахранването до 19 часа дневно.

Invictus Energy подписа съглашението за изследване, създаване и рандеман със Зимбабве през 2018 година

Тя възнамерява да построи оборудване за произвеждане на електрическа енергия от газ, което да зарежда националната мрежа.

Находката е от изгода и за държавното управление на президента Емерсън Мнангагва, което има право на цели 60 % от добива на плана по силата на съглашение с Invictus Energy.

Според компанията, записана на Австралийската фондова борса, находището съдържа най-голямата неразработена конструкция в крайбрежната част на Африка.

Проучванията започнаха през август на към 200 км северно от столицата Хараре в находището, което се прави оценка на 20 трилиона кубични фута газ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР