Австралийската биотехнологична компания Vaxxas е създала първата протеинова ваксина срещу

...
Австралийската биотехнологична компания Vaxxas е създала първата протеинова ваксина срещу
Коментари Харесай

Създадоха първата лепенка ваксина срещу COVID-19

Австралийската биотехнологична компания Vaxxas е основала първата протеинова ваксина против ковид. Учените към този момент са съумели да потвърдят високата му резултатност и способността му да се опълчва на всички съществени варианти на SARS-CoV-2.

Главният изпълнителен шеф на Vaxxas Дейвид Хоуи съобщи, че ваксиналният лейкопласт на протеинова основа „ е потвърдил своята висока успеваемост “ при широкомащабни лабораторни тествания. „ Доказахме способността на имунизацията, доставяна с пластира, да обезврежда всички известни разновидности на ковид, който предизвиква COVID-19 “, сподели той.

Резултатите на компанията са доказани от учени от университета в Куинсланд. Дейвид Мюлер, старши откривател в катедрата по химия и молекулярни науки, съобщи, че лекарството, инжектирано с пластира, „ генерира необятен имунен отговор, който му разрешава да обезврежда всеки вариант на ковид. Тествахме резултата му върху първия вариант, получен в Ухан, а по-късно проверихме реакцията върху разновидностите алфа, бета, гама, делта, каппа, ламбда и омикрон. Във всички проби регистрирахме способността на ваксиналния лейкопласт да обезврежда вируса “, прецизира Мюлер.



Според специалистите на Vaxxas, откакто се потвърди, че лепенките са ефикасни и безвредни по време на тествания върху хора, които ще стартират в Бризбейн, Австралия, през четвъртото тримесечие на 2022 година, те ще бъдат пуснати на пазара първо на локално равнище, а по-късно и на интернационално. До края на 2023 година компанията възнамерява да създава най-малко 300 милиона пластира годишно.

„ Масовото произвеждане на лепенките, които са по-евтини от спринцовките и иглите, ще помогне за ваксинирането против COVID-19 в разрастващите се страни и ще усили броя на имунизираните измежду тези, които не могат да си слагат инжекция “, показват от компанията.

Vaxxas посочи и високата сигурност на своите артикули, които съставляват дребен плосък алуминиев цилиндър с диаметър към 3 см и дебелина 12 мм.

Той може да се ползва независимо, като просто се нахлузи върху рамото и се смачка капсулата с лекарството, вградена в горната повърхнина на пластира. Ваксината в него остава постоянна при всевъзможни температури и може да се съхранява в продължение на 12 месеца.
ТЕМА преди 10 часа 2095 преди 17 часа 1803 преди 23 часа 583
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР