Австралийска компания за управление на проекти е завела иск срещу

...
Австралийска компания за управление на проекти е завела иск срещу
Коментари Харесай

Австралийска компания съди Туитър, не си е плащал сметките

Австралийска компания за ръководство на планове е завела иск против " Туитър " (Twitter) в американски съд за 1 милион австралийски $ (665 000 американски), че не си е платил сметките за осъществена работа в четири страни, оповестява Ройтерс.

Искът на основаната в Сидни " Фасилитейт " (Facilitate) е подаден в районния съд в северния регион на Калифорния. В него се твърди, че " Туитър " е нарушил договорните връзки, като не е заплатил сумите по фактура.

Искът е следващият сходен против компанията, откогато Илон Мъск я закупи в края на предходната година за 44 милиарда $.

" Фасилитейт " твърди, че през 2022 година и началото на 2023 година е конфигурирала датчици в офисите на " Туитър " в Лондон и Дъблин, преоборудвала е напълно офиса в Сингапур и е почистила офиса в Сидни. За тази работа " Туитър " й дължи надлежно 203 000 лири, 546 000 сингапурски $ и 61 300 австралийски $.

Австралийската компания желае обезщетение за вреди в размер, който да бъде избран по време на процеса, правосъдни разходи и рента на оптималната законова ставка.

През май някогашна ПР компания подаде иск против " Туитър " за неплащане на сметки, а по-рано пред годината същото стори и консултанската компания " Инисфрий " (Innisfree), като тя търси 1,9 милиона $ за неизплатени услуги.

През януари " Краун истейт " (Crown Estate), която ръководи парцелите, притежавани от английската корона, заведе дело против " Туитър " за неплащане на наема в лондонската си.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР