Австралия, яхнала най-бързо движещата се тектонска плоча на планетата, продължава

...
Австралия, яхнала най-бързо движещата се тектонска плоча на планетата, продължава
Коментари Харесай

Ето как Австралия се премества на север със 7 сантиметра на година


Австралия, " яхнала " най-бързо движещата се тектонска плоча на планетата, продължава да се мести на север, което постанова осъвременяване на географските координати на страната континент, съобщи ДПА, представена от  БТА.

Според новите данни Австралия се е изместила с 1,8 метра в североизточна посока по отношение на познатото й местоположение на картите. Учените са решили да базират новите координати върху плануваното местонахождение на страната на 1 януари 2020 година

" Австралийците са в развой на пренасяне и се движат на север, макар че огромната част от тях даже не го виждат ", споделя министърът на естествените запаси и по въпросите на Северна Австралия Матю Канаван.

Австралия се придвижва на север с по седем сантиметра годишно, в следствие което се постанова да бъдат внасяни корекции в географското й състояние. Предишната корекция е направена през 1994 година Осъвременяването е належащо, с цел да се обезпечи безпроблемна работа на навигационните системи.

" От идването на туземците преди към 50 000 години, Австралия се е преместила с 3,5 километра. При тази скорост единствено след 30 милиона години целият континент ще се намира на север от Тропика на Козирога, променяйки значително географията на района. Мисля, че това е очарователно ", споделя законодателката Мишел Ландри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР