Австралия все още се бори с горските пожари. Това накара

...
Австралия все още се бори с горските пожари. Това накара
Коментари Харесай

Австралийският премиер се извини, че отишъл на почивка по време на криза

Австралия към момента се бори с горските пожари. Това накара и министър председателят Скот Морисън да се извини, че в подобен сериозен миг е отпътувал на отмора със фамилията си.

Морисън прекъсна почивката на Хаваите, където беше със брачната половинка и децата си, след публичното неодобрение, че отсъства по време на национална рецесия.

Три щата в Австралия се борят с огнената буря, а през вчерашния ден беше открита още една жертва. Общо 9 са починалите в пожарите от септември до момента. Повече от 700 домове бяха опустошени, както и милиони хектари земя.
Скот Морисън, министър-председател на Австралия: Знам, че отсъствието ми провокира безпокойствие в Австралия. Ако можех да върна времето обратно, щях да взема разнообразни решения. Сигурен съм, че австралийците схващат, че когато давате заричане на децата си, се пробвате да ги спазвате. Но като министър-председател имам други отговорности и одобрявам рецензиите.
Още с връщането си в Австралия Скот Морисън се срещна с доброволци, които вземат участие в гасенето на пожарите. Прогнозата през идващите дни е удобна и огнеборците се надяват, че ще овладеят огнените фронтове наоколо до обитаеми места, в това число западно от Сидни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР