Австралия вписа коалата като застрашен вид в по-голямата част от

...
Австралия вписа коалата като застрашен вид в по-голямата част от
Коментари Харесай

Емблемата на Австралия - коалата вече е застрашен вид

Австралия вписа коалата като заплашен тип в по-голямата част от крайбрежните си региони, след трагичен спад в броя на екземплярите. Популацията им е спаднала в резултат на унищожаването на местообитаниеята им, горските пожари, сушата, заболявания и други закани.

Федералното държавно управление разгласи, че решението е за Куинсланд, Нов Южен Уелс и Австралийската столична територия. Коалите бяха вписани като „ уязвим “ тип в тези щати едвам през 2012 година

Сега управляващите са основали оздравителен проект .

Миналата година в Нов Южен Уелс изследване откри, че там коалите ще изчезнат до 2050 година, с изключение на, в случай че не бъдат подхванати незабавни дейности. Проучването пресмята, че горските пожари от Черното лято 2019/2020 година са умъртвили 5000 коали и са засегнали 24% от местообитанията им единствено в този щат.

„ Коалите стигнаха от животни, които не бяха включени в никакъв лист, през „ уязвими “ до „ застрашени “ единствено за едно десетилетие. Това е

шокиращо бързо “,

съобщи ученият Стюарт Бланч от WWF-Австралия.

Учените предизвестяват, че изменението на климата също така ще усили горските пожари и сушата и ще унищожи евкалиптовите дървета, чийто листа са главната диета на коалите.

Коалите се срещат и в щатите Южна Австралия и Виктория, само че броят им понижава в народен мащаб, съгласно природозащитните групи.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР