Тейлър Суифт: Австралия ще бъде домакин на академична конференция за поп иконата

...
Австралия ще проведе първия в света международен академичен симпозиум за
Коментари Харесай

Австралия ще проведе първия в света международен академичен симпозиум за въздействието на Тейлър Суифт.

"Swiftposium" ще изследва влиянието на мегазвездата върху всичко - от музикалната индустрия до културата и икономиката.

Организаторите на тридневното събитие се надяват, че то ще привлече изследователи от целия Азиатско-тихоокеански регион.

То ще се проведе през февруари - същата седмица, която Swift носи нейното рекордно турне Eras Tour в Австралия.

Суифт - която стана звезда като тийнейджър - се озова в центъра на огромни културни моменти и дебати през целия си период кариера.

33-годишният мъж се превърна в един от най-печелившите и най-награждаваните артисти на всички времена, като същевременно разпали разговори за всичко - от стрийминг възнаграждения и музикална собственост до мизогиния и анулиране на културата.

Такъв е ефектът от текущото турне Eras на Суифт, че тя срина сайтовете за продажба на билети, експертите измислиха нова „Swiftonomics " тенденция и места като Виктория в Австралия прибързаха с реформа на закона за скалпиране.

"Тя е истински феномен", каза организаторът на Swiftposium Дженифър Бекет от университета в Мелбърн BBC.

И така, докато идеята за събитието започна с полусериозен туит по-рано тази година, тя бързо спечели подкрепата на седем университета в Австралия и Нова Зеландия.

"Тейлър Суифт наистина има много конкретно въздействие в световен мащаб, върху неща, които засягат всички нас", каза д-р Бекет, посочвайки неща като ролята на жените в индустрията, законите за развлеченията и дори БВП.

"Световните лидери я молят да доведе Eras Tour в тяхната страна заради икономическите ползи, които носи ”, добави тя.

Феновете на Тейлър Суифт съобщават за „амнезия” след шоуто Концертът на Тейлър Суифт в Сиатъл генерира сеизмична активност

Докато Суифт е била предмет на университетски курсове в САЩ, това е първият път, когато се провежда глобален симпозиум, за да се обсъди нейното влияние.

Организаторите се надяват, че конференцията ще проучи теми като феномена на фандомите, „майсторския клас по маркетинг“ на екипа на Суифт “, и влиянието на певеца и текстописец върху дискусиите за пол, идентичност, раса и междусекторност. Критичният анализ на нейната марка и влияние също е добре дошъл, казват те.

Говорителите ще бъдат финализирани през следващите месеци и плановете за събитие с билети за феновете участват в е в процес на разработка.

Но те са запазили празно място в състава за самата суперзвезда, ако тя иска да се включи.< /p>

"Ако Тейлър Суифт иска да дойде... Мисля, че всички ние ще трябва да прекараме известно време, вдигайки челюстите си от земята, но тази покана определено е там, “ каза д-р Бекет.

„ТейТей, ако искаш да дойдеш, ще се радваме да те приемем.“

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР