Австралия регистрира коалите като застрашен от изчезване вид по източното

...
Австралия регистрира коалите като застрашен от изчезване вид по източното
Коментари Харесай

Австралия регистрира коалите като застрашен вид

Австралия записва коалите като заплашен от изгубване тип по източното крайбрежие на страната, откакто броят на популацията им внезапно понижа . Това оповестяват от Си Ен Ен (CNN).

Някога процъфтяващата популация на торбестия бозайник e опустошена от горски пожари, обезлесяване, заболявания и други фактори.

От държавното управление оповестяват, че вписването са отнася за Куинсленд и Нов Южен Уелс. Също по този начин управниците поемат ангажимент да създадат всичко допустимо да опазят коалите от намаляващия им натурален хабитат и климатичните промени.

Още през 2012 година коалата е разказана като уязвима в тези райони. Обвиненията ориентирани към държавното управление са, че макар влошаващата се обстановка, ръководещите не са създали нищо по въпроса.

Министърът на Околната среда Сюзън Лей съобщи, че вписването на колата, прави приоритет нейното запазване. Тя добави, че управляващите създават проект за възобновяване, който ще е удобен за животинския тип.

Миналата година проучване направено в Нов Южен Уелс сподели, че колаите в района ще изчезнат до 2050 година, в случай че не се подхващат незабавни ограничения.

Пожарите от 2019-20 година са погубили над 5000 коали и са унищожили към ¼ от естествената среда, която бозайниците населяват.

Най-голямата социална група в Австралия за запазване на коалите твърди, че едвам 50000 индивида са останали в дивата природа.

За едно десетилетие коалите са се трансформирали от уязвим в заплашен тип.

Решението на австралийското държавно управление е приветствано от популацията. Хората са на мнение обаче, че коалите ще се продължат да се движат към изгубване, в случай че няма строги закони и механизми за запазване на естествения им хабитат.

Учени предизвестяват, че климатичните промени може да провокират нови пожари, които да унищожат по този начин значимите за коалите евкалиптови листа.
 Австралия ще пази коалите с милиони долари
Австралия ще пази коалите с милиони долари

Огромни вложения ще бъдат вложени в опазването на вида
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР