Австралия обяви, че е назначила специален съветник, който да следи

...
Австралия обяви, че е назначила специален съветник, който да следи
Коментари Харесай

Австралия назначи специален съветник, който ще следи разследването на израелския удар, убил 7 хуманитарни работници

Австралия разгласи, че е назначила специфичен консултант, който да следи израелското следствие на въздушния удар в линията Газа преди седмица, при който починаха седем филантропични служащи, съобщи ДПА. Марк Бинскин, който преди този момент е бил шеф на австралийските отбранителни сили, " ще се ангажира с Израел и Израелските сили за защита по отношение на отговора на нападението, при което починаха Лалзауми " Зоми " Франком и нейните сътрудници ", се споделя в изказване на австралийската външна министърка Пени Уонг.

" Австралийското държавно управление ясно съобщи, че чакаме цялостна отговорност за тези смъртни случаи ", сподели Уонг. " Назначаването на Бинскин ще подсигурява, че фамилията на Зоми Франком и австралийският народ могат да имат доверие в този развой ". Франком, която е австралийска гражданка, е една от седемте чиновници на " Световната централна кухня ", убити при въздушен удар на израелската войска по линията Газа на 1 април. Другите шестима филантропични служащи бяха от Полша, Англия, един човек с двойно поданство на Съединени американски щати и Канада, и от Палестинските територии. 

В оповестено в петък израелско следствие се показва, че случаят е " сериозен неуспех ".  Конвоят с помощи е бил атакуван по съмнение, че в транспортно средство в него са се намирали двама въоръжени членове на палестинската организация " Хамас ", се споделя в следствието. 

Израелските сили не са разпознали колите като принадлежащи на филантропичната организация, макар че са били ясно обозначени. Нападението е " съществено нарушаване на заповедите на армията и общоприетата оперативни процедури ", гласи резултатът от следствието.

Австралийският министър председател Антъни Албанезе съобщи, че " информацията, която Израел е дал досега за своето следствие, към момента не е задоволила нашите упования ". " Затова чакаме, че господин Бинскин ще може да работи по метод, който да даде повече информация на Австралия ", съобщи Албанезе пред националната телевизия Ей Би Си.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР