Австралиецът Джеф Хорн победи Мани Пакиао в мач за световната

...
Австралиецът Джеф Хорн победи Мани Пакиао в мач за световната
Коментари Харесай

Австралиец победи Мани Пакиао за световната титла

Австралиецът Джеф Хорн победи Мани Пакиао в мач за международната купа на Световната боксова организация (WBO) в междинна категория.

Сблъсъкът се организира на " Ланг парк " в Бризбейн пред 50 хиляди фенове. Бившият преподавател Хорн, който е на 29 години усъвършенства върха си в професионалния бокс до 17-0-1. Той завоюва против Пакиао със съдийско решение при 117:111, 115:113 и 115:113.


© Stringer, Reuters

" Още от дребен имах вяра, че ще съм първенец ", сподели Хорн след триумфа си над фамозния Пакиао.

" Още от дребен имах вяра, че ще бъда първенец ", сподели Хорн в изявление след мача, след което одобри предизвикването някой ден да даде реванш на сенатора във филипинския парламент.

Пакиао отнесе доста удари от по-високия и по-тежък австралиец в първите няколко рунда, само че на по-късен стадий укроти Хорн и видимо държеше надзор над мача. Филипинецът даже отвори аркада над дясното око на своя противник във втория рунд и в последните три доминираше напълно на кръга, а съдийското решение беше извънредно изненадващо.

" Неочаквано сложен мач, само че това е част от играта. Съдиите отсъдиха в негова изгода и аз почитам тяхното решение ", сподели той.


© Stringer, Reuters

Филипинецът доминираше в края на дуела, само че реферите отсъдиха за Хорн.

Пакиао, който е с баланс 59-7-2 през кариерата си, се надяваше на победа, с цел да затвърди позициите си на кандидат за втори дуел с Флойд Мейуедър. Преди това обаче той ще би трябвало да победи Хорн в реванша сред двамата.

Австралиецът също има искания за мач против 40-годишния американец, който преди този момент ще боксира с първенеца в смесените бойни изкуства Конър Макгрегър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР