Австралиец, фалшифицирал собственото си отвличане, е осъден да плати обезщетение на полицията

...
Австралиец е осъден да плати обезщетение на полицията, след като
Коментари Харесай

Австралиец е осъден да плати обезщетение на полицията, след като е фалшифицирал собственото си отвличане.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Пол Йера от Уолонгонг в Нов Южен Уелс (Нов Южен Уелс) измисли заговора, за да прекара новогодишната нощ с друга жена вместо с партньорката си.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Съд нареди на 35-годишния да плати 16 218 австралийски долара (8 506 британски лири; 10 334 долара) на полицията в Нов Южен Уелс за тяхната разследваща работа.

Съдията от Уолонгонг каза, че Йера е бил „мотивиран от най-малко убедителната причина, която някога е срещал".

На 31 декември 2022 г. Иера изпрати текстово съобщение до партньора си, в което се твърди, че е от неговите похитители. В текста се казваше, че въображаемите похитители ще го държат „до сутринта“.

След това партньорът му се свързал с полицията в района на езерото Илавара, която открила Иера в микробуса му в неговия роден град Дапто на следващата сутрин.

Полицаи влагат повече от 200 часа полицейска работа, разследвайки твърдението на Иера за отвличане, като $16 218 са похарчени за заплати и получаване на телефонни записи , съобщават местните медии.

Местният вестник Illawarra Star каза, че Иера първоначално е твърдял, че е бил отведен от група неизвестни мъже от Близкия изток и по-късно пуснат.

Впоследствие той беше арестуван през януари и обвинен в отправяне на невярно обвинение с намерение да подложи друго лице на разследване, което носи присъда от седем години затвор.

Iera избегна затвора, но му беше издадена тригодишна обществена заповед за коригиране и му беше казано да положи 350 часа общественополезен труд, както и обезщетението към полицията.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Той също се призна за виновен по три несвързани обвинения за притежание на неразрешено огнестрелно оръжие, забранено оръжие без разрешение и боеприпаси без лиценз.

Магистратът Майкъл Онг описа действията на Иера като "отвратителни", съобщи австралийското издание 9News.

Абас Суки, адвокатът, представляващ Иера, каза, че е бил „доволен“, че е избегнал затвора.

Той каза, че клиентът му е постигнал „огромен рехабилитационен напредък“ след престъплението и че „продължава да се радва на подкрепата на неговото семейство и партньор и желае да продължи напред с живота си като продуктивен член на общността“, според 9News.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР