Австралиец беше глобен за сърфиране с домашна змия

...
Мъж от Голд Коуст, който засне как извежда домашната си
Коментари Харесай

Мъж от Голд Коуст, който засне как извежда домашната си змия за сърф, беше глобен от австралийските власти за дивата природа.

Хигор Фиуза и неговият бредли килимен питон Шива станаха местни знаменитости по-рано този месец, след като видео, на което хващат вълни, стана вирусно.

Но тяхната краткотрайна слава подсказа и служителите по защита на дивата природа.

Казват, че мъжът е застрашил Шива и е нарушил разрешението му да държи змията, като я е взел публично.

Министерството по околна среда и наука на Куинсланд казва, че е започнало разследване на сърфиращия дует, след като г-н Фиуза се появи в местните медии, и тази седмица му наложи глоба от A$2,322 (£1,207; $1,495).

Извеждането на местни домашни любимци на обществени места може да им причини "ненужен стрес" и да ги накара да се "държат по непредсказуем начин" , каза в изявление офицерът по дивата природа Джонатан Макдоналд.

„Змиите очевидно са хладнокръвни животни и докато могат да плуват, влечугите обикновено избягват водата“, каза той .

"Питонът би открил, че водата е изключително студена, а единствените змии, които би трябвало да има в океана, са морски змии."

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Инцидентът също повдигна опасения относно обществената безопасност и възможната заплаха от разпространение на болести от питона сред местните диви животни, добави той.

Но г-н Fiuza каза по-рано пред местните медии, че Шива обича водата и тя е карала сърф с него поне 10 пъти.

"Винаги я водех на плажа и тя обичаше да плува във водата, така че един ден реших да я изведа на сърф и тя го хареса", каза той пред Australian Broadcasting Corporation.

"Обикновено, когато не й харесва нещо, тя започва да съска, но не съска [във водата], тя винаги е спокойна."

Шива не е първото животно, придобило слава със сърфирането в залива на дъгата. Една патица - на име Дък - е редовна и дори е известно, че краде вълни от австралийския шампион по сърф Стеф Гилмор.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР