Авокатът призова спешно да се направи психиатрична експертиза на мъжа,

...
Авокатът призова спешно да се направи психиатрична експертиза на мъжа,
Коментари Харесай

Георги Георгиев, адвокат на Червения пират: Неглижиране и изместв...

Авокатът прикани незабавно да се направи психиатрична експертиза на мъжа, която обаче към този миг не е назначена.

излезе с откровенно странната теза, която звучеше от устата му съвсем като изказване, че заканите към арбитър Владислава Цариградска идват не от престъпни групи, а от мъж, живеещ монашески метод на живот. Той назова мъжа " Червеният корсар ".

 

В същото време, че закани към нея е имало от страна на убития Мартин Божанов - Нотариуса, прочут от следствия на Антикорупцинния фонд (АКФ) като участник в престъпни схеми. След убийството му, заканите продължиха. Стар прийом в руските страни е да се приписват закононарушения от огромен публичен интерес на хора с психологични разстройства ",.

 

Като Червеният корсар, чийто служебно назначен юрист е Георги Георгиев.

 

През 2023 година има сходно на сегашното дело, обвързвано с мъжа, сподели юристът. “Тогава в миналото обаче следите му се губят, евентуално е почнал бездомнически метод на живот ”, изясни той. 

Адв. Георгиев уточни, че е доста евентуално този човек да бива използван, тъй като и преди е влизал в обсега на службите. По думите му в допустимо “Червеният корсар ” да бива използван “дали от службите, дали от хора, които целят да дестабилизират сигурността на страната, да всеят ужас и боязън в цялото общество.

“Стилистиката на тези закани е безусловно неприсъща за този човек. Видимо той е човек на културата, на изкуството. Той се интересува от книги, от изобразяване. Той ме помоли не за храна, не за четка и паста за зъби. Помоли ме за дебелия том на Шекспир и тетрадка с химикал. Когато го доведоха с белезниците, държеше един пълен том на Адам Смит ”, описа юристът. 

  “В мейлите има групиране към институции. Не виждам по какъв начин този човек би седнал да групира мейли ”, сподели още той.

“Той сподели, че е намерил смарт телефоните, открити в него, в боклука. Убеден съм в това, тъй като го знам и от татко му, който се появи ”, сподели юристът. “Бащата е зает. Иска да го вземе при себе си, да го настани в психиатрична клиника, което може би е най-хубавият вид, с цел да има миг на опознаване сред двамата ”. 

По думите на служебния бранител на мъжа, арестуван като Червения корсар, доктор е удостоверил, че мъжът предстои на лекуване и има късмет, в случай че се поставят грижи за него, да се социализира. 

“Не изключвам опцията да е съпричастен към написването на тези мейли, само че ми се коства извънредно необикновено, поради неговото изказност, стилистиката, настройките му ”, уточни адв. Георгиев. 

“В случая по-скоро се стига до едно политическо напрежение и в правосъдна система, и се всяка боязън в обществото, неустановеност ”, сподели той. 

 

“Това е едно неглижиране и изместване на тематиката от същността ”, разяснява юристът. 

“От 70 години прокуратурата ни се ръководи от Кремъл. Хората, които се назначават да я управляват, са напълно подвластни на Кремъл ”, уточни още той. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР