Авиокомпанията European Air Charter ще осъществи първи чартър между България

...
Авиокомпанията European Air Charter ще осъществи първи чартър между България
Коментари Харесай

Давате поне 1659 лева и ще ви отведат на чудно място

Авиокомпанията European Air Charter ще реализира първи чартър сред България и Кралство Бахрейн. Това заяви за TravelNews Калин Драганов, притежател и шеф на туроператора “Профи турс ", който е уредник на пътуването. Първият полет ще бъде на 5 ноември, а вторият на 12 ноември 2022 година Офертите стартират от 1659 лева на човек и включват пряк под наем полет с включени летищни такси, чекиран багаж - до 20 кг, 5 нощувки със закуски в определения хотел, трансфер летище - хотел - летище, застраховка " Помощ при пътешестване в чужбина " с асистанс и предел на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания " Евроинс " и представител на български език по време на престоя. Настаняването е единствено в 4- и 5-звездни хотели, които за разлика от Дубай и други дестинации в Близкия изток, са на първа линия до морето. Бахрейн е доста забавно място, само че фокусът на програмата въпреки всичко остава отмора и релакс, изясни Калин Драганов.

“Тази дестинация е доста далечна от българите и не ѝ се отдава нужното внимание като туристическа опция. Бахрейн е доста друга и неповторима страна и несъмнено си заслужава да се види ", разяснява Драганов.

Кралство Бахрейн е страна, по-известна с разпуснатия си метод на живот, в сравнение с като богата нация, произвеждаща нефт. Истината за това забавно място е, че съумява да съчетае най-хубавото от източния и западния свят напълно доброволно и естествено. Страната е известна заради централното си местонахождение в Близкия изток, " отвореността “ си към западните туристи и по-либералната позиция във връзка с алкохола.

Разположена е в Персийския залив край източното крайбрежие на Саудитска Арабия и съставлява архипелаг, формиран от 50 естествени и 33 изкуствени острова. След като е била под английски надзор през 1800-те и началото на 20-ти век, Бахрейн афишира своята самостоятелност през 1971 година и сега е класифицирана като ислямска конституционна монархия. Влиянието на англичаните остава дълготраен отпечатък върху мястото, само че в комбиниране с локалната просвета, кухня и традиции, през днешния ден предлага в действителност неповторимо прекарване с най-разнообразни атракции. 

Столицата на Бахрейн – Манама, е пропита с история и неповторими кътчета. Атмосферата, която градът основава, не може да бъде разказана с думи - античната архитектура, в комбиниране с новия съвременен образ на града, в действителност трансформират мястото в истински космополитно. Силно усещане прави “западното " мислене на локалните. “Това е една от най-либералните страни в арабския свят и това, че на центъра на столицата има синагога и черква е задоволително показателно за това ", споделя притежателят на “Профи турс ". 

Също по този начин едни от най-красивите плажове са ситуирани точно на острова, което го прави съвършен за морска отмора. Ноември е идеалното време за посещаване на Бахрейн с температура на водата от 25-26°, дневни температури от 26-28° и нощни - към 22-23°, откриващи чудесни благоприятни условия за плаж.

Неслучайно Бахрейн е именуван и бисерът на Арабския залив. Това е по този начин, тъй като кралството има над 4000-годишна традиция в гмуркането за перли. Единствено там се предлага на туристите опцията да уловят до 60 бисерни стриди, които сами да ревизират за съществуване на перли! Това неповторимо прекарване е част от програмата на “Профи турс ". За феновете на историята въпреки това е готова целодневна екскурзия до Стария град - Сук. Babel-Bahrain Souk ви дава опцията да откриете пазар като от приказките на Шехерезада, обаятелен лабиринт от улички, цялостен с продавачи на подправки, търговци на килими и десетки изящни бижутери.

Гледките и ароматите на този достоверен пазар ще пленят с разнообразието си, една цветна палитра от подправки, деликатеси и ръчно направени артикули. Влизайки в централния бизнес регион, ще видите неотдавна добавената нова пазарна част, която внася съвременен щрих в региона с доста от най-популярните търговски центрове на Бахрейн, ситуирани по централните улици. Посетете синагогата, индийския храм и джамията, всяка от които се намира на доста близко разстояние.

Бахрейн показва една неповторима опция да се запознаете с Арабския свят още веднъж и дава пресен прочит върху локалната просвета. Идеалното място, където може да съчетаете красиви плажове с антична история и пленителни забележителности - несъмнено е уместно за всеки вид странник и всеки може да извлече нещо скъпо и неповторимо от отмора в кралството!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР