Авиокомпаниите вероятно ще изгубят 47,7 млрд. долара през настоящата година,

...
Авиокомпаниите вероятно ще изгубят 47,7 млрд. долара през настоящата година,
Коментари Харесай

Поредна година на огромни загуби за авиокомпаниите

Авиокомпаниите евентуално ще изгубят 47,7 милиарда $ през актуалната година, защото секторът продължава да се мъчи да се възвърне от коронавирусната пандемия, съобщи Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), като това е по-лоша прогноза от миналата, оповестява AFP.

През декември организацията предвижда чисти загуби за бранша след облагането с налози в размер на 38 милиарда $. Все отново има и добра вест – IATA леко увеличи прогнозата си за световния въздушен пътнически трафик, заявявайки, че през 2021 година той ще доближи 43% по отношение на равнищата преди пандемията.

" Финансовите резултати ще бъдат по-лоши и по-изменчиви тази година, в сравнение с чакахме в нашата прогноза от декември, заради компликации при управлението на разновидностите на ковид и по-бавна имунизация в някои райони ", се показва в отчет на интернационалната организация.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Световният въздушен трафик няма да се върне към равнищата, набл...

През предходната година самолетните компании изгубиха над 126 милиарда $, защото рецесията с Covid-19 накара страните да слагат в локдаун редица градове, да затворят граници и да забранят интернационалните полети.

Авиокомпаниите в Северна Америка ще се оправят по-добре, в сравнение с се смяташе до момента, като в границите на тази година ще понесат загуби за 5 милиарда $ вместо за 11 милиарда $ с помощта на възобновяване на вътрешния пазар там.

Перспективите пред авиосектора в Европа обаче се утежниха заради по-бавната имунизационна акция на Стария континент и по-малкото облекчение на интернационалните ограничавания за пътешестване.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Отрицателните стопански последствия от епидемията на ковид COVID-19 се отразиха на първо време н...

Според новата прогноза на IATA, европейските самолетни компании към този момент са изправени пред загуби от 22 милиарда $ през актуалната година спрямо декемврийската прогноза за 12 милиарда $.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР