Авиокатастрофата, при която загина най-богатият човек в Чехия - Петр

...
Авиокатастрофата, при която загина най-богатият човек в Чехия - Петр
Коментари Харесай

Погребват Петр Келнер в тесен кръг. Кой ще наследи бизнеса му?

Авиокатастрофата, при която почина най-богатият човек в Чехия - Петр Келнер, ще се проверява от Националния ръб за транспортна сигурност в Съединени американски щати. Ще се ревизират всички вероятни хипотези. Погребението на Келнер ще бъде в стеснен фамилен кръг, а от капиталовата компания PPF, която предприемачът оглавяваше, помолиха медиите да уважат персоналното пространство на околните му.

Изправността на хеликоптера, метеорологичните условия, дейностите на водача - специалистите от американския Национален ръб за транспортна сигурност ще ревизират всички условия.

" Събирането на останките от машината сега е най-важната част от процеса. Заради извънредно пресечения терен и тежките метеорологични условия не е ясно по кое време това ще бъде допустимо. Очакванията са напълно скоро следите да бъдат покрити със сняг. ", изясни Томас Чапман, Национален ръб за транспортна сигурност в Съединени американски щати.

Според проверяващите хеликоптерът се е разрушил на към 4,5 метра под билото, след което е падал близо 270 метра надолу, преди да спре.

Предполага се, че машината е имала тип записващо устройство на борда, което ще улесни следствието.

" Нашите следователи ще работят за изцяло документиране на мястото на произшествието и за събиране на обстоятелствата. Нашата задача не е да научим какво се е случило, а за какво -за да не се повтори ", добави Чапман.

Експерти не изключиха измежду аргументите да е така наречен завихряне - през този сезон - температурната разлика сред слънчевата и сенчестата част на планински скат може да бъде доста огромна, на малко разстояние.

Така се получават въздушни потоци, които могат да " вдигнат " хеликоптера, в който Келнер и спътниците му са пътували.

Представител на борда съобщи, че ще беседват с оживелия при злополуката Давид Хорват, десетократен първенец на Чехия по сноуборд.

Другият огромен въпрос е кой ще наследи капиталовата група PPF, която оперира в 25 страни в целия свят. Петр Келнер има 98.93% от корпорацията. Останалите по-малко от два % са разпределени сред Ладислав Бартоничек и Жан-Паскал Дювюар. За момента ръководството поема Бартоничек.

Другата догадка е, че в случай че не е указано нещо друго в наследство, бизнесът на Келнер би трябвало да се раздели на 5 равни елементи - те се поставят на брачната половинка му и на четирите им деца.

Смъртта на 56-годишния Келнер идва в сложен миг за компанията, мощно наранена от коронакризата. Келнер се счита за човек с огромно въздействие в Чехия - в бизнеса, политика, медиите. Сътресения ще има, само че те бързо ще бъдат овладени, разясняват осведомени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР