Август месец донесе най-големия месечен спад за китайската валута за

...
Август месец донесе най-големия месечен спад за китайската валута за
Коментари Харесай

Китайският юан поевтиня толкова през август, колкото никога в историята досега

Август месец донесе най-големия месечен спад за китайската валута за всички времена. Юанът е изгубил 4% от цената си през месеца, съгласно данни на Bloomberg.

Това накара редица икономисти да се разтревожат дали отрицателната серия няма да продължи и през септември, както и дали отрицателният резултат няма да се популяризира и върху други страни.

" Пропадането " на валутата нямаше да бъде допустимо без намесата на държавното управление в Китай, което позволи нейното поевтиняване. Причина по тази причина е позитивният резултат за локалната стопанска система - по този метод износът става по-евтин и надлежно страната продава повече на открито.

Валутният ход пристигна в отговор на комерсиалната война сред Китай и Съединени американски щати и митническите ограничавания за китайски артикули, които американският президент Доналд Тръмп наложи. Според икономисти, юанът ще продължи да поевтинява поради продължаващият напън от страна на американската администрация.

Стратегията на Пекин дава резултат, като последните данни за каузи на китайския износ в международен мащаб се усилва, достигайки 12% от общия, съгласно данните на Capital Economics.

Въпреки че носи стопански изгоди на Китай, валутният ход носи и загуби на други разрастващи се пазари. Така да вземем за пример анализатори показват, че обезценяването на юана е довело до обезценяване и на аржентинското песо. През 2015 година, когато Пекин още веднъж предприе подобен ход, поевтиняха съветската рубла и колумбийското песо. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР