Авдеевка е като полуотворен чувал на руската армия за ВСУ.

...
Авдеевка е като полуотворен чувал на руската армия за ВСУ.
Коментари Харесай

Безшумните корейски снаряди - ужас за ВСУ: 120 000 войници, за които не се съобщава в сводките на СВО

Авдеевка е като полуоткрит чувал на съветската войска за ВСУ. Защо американските „ птички “ летяха толкоз незабавно в Украйна? Руските водачи получиха картечни револвери, а пехотата – нови гранатомети-помпи. Как да използваме пропагандата, с цел да отвлечем вниманието на украинците от знамената в гробищата - рецепта от ЦИПСО.

Времето играе в интерес на съветската войска

Американският институт за проучване на войната (ISW) съобщи, че Русия приготвя ново масирано нахлуване над Авдиевка. Според анализаторите на ISW това ще бъде третата серия огромни щурмови интервенции. Но нашите военни специалисти, в противен случай, не са склонни да чакат в този момент дълбоки и решителни пробиви. Времето играе за съветската войска.

Съдете сами: Украйна изтегля всичките си запаси към Авдеевка, оголвайки други браншове на фронта. И тогава тези запаси се озовават в „ полуотворения чувал “ и доста сполучливо се смачкват. Тази обстановка е доста по-тревожна за врага, в сравнение с обезверената борба за живот в затворения чувал.

Освен това към момента е невероятно да се работи в Авдеевка със сили на стратегическата авиация. Но повече за това по-долу.

Всеки ден, с цената на огромни старания, нашите щурмови групи се придвижват напред, приближавайки пътя край Орловка - единственият, по който врагът към момента може да достави своя гарнизон в Авдеевка. Отговорът на въпроса по кое време тъкмо ще се затегне въжето на гърлото на чувала, знаят единствено в Генералния щаб на Министерството на защитата.

Американските изстребители към този момент са в Украйна

Военни репортери оповестиха тази седмица, че първите американски изтребители F-16 са пристигнали в Украйна.

Тази нощ два камиона, пренасящи два разглобени американски изтребителя F-16, влязоха в Украйна от Полша. Към 2 ноември пет самолета от този вид към този момент са превозени на територията на Украйна, – написа телеграм каналът „ Рибар “.

По мнението на специалисти, макар всички приказки, че водачи за тези самолети ще бъдат подготвени след година-две, същинското образование на водачи е почнало предходната пролет. Пистите на украинските летища също бяха приспособени за F-16. Този аероплан има по-деликатно шаси от тези на съветската авиационна школа.

F-16 ще бъдат доставени допустимо най-скоро дружно с наемни водачи, които ще бъдат наети измежду военни водачи - пенсионери,

– предизвести още през лятото военният специалист Алексей Леонков.

Защо украинците и техните съдружници толкоз бързат? Причината за това бяха съществени загуби на противников самолети и системи за противовъздушна защита. Само през миналата седмица са били свалени 10 украински бойни самолета и хеликоптера, заяви представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков на брифинг на 3 ноември. Скоро Авдеевка може да остане изцяло без „ покрив над главата “. И съветската тежка авиация незабавно ще постави завършек на тази крепост.

Така че украинските въоръжени сили нямат в допълнение време. Основната цел на „ спасяващите “ F-16 ще бъде преследването на най-опасните за тях цели – МиГ-31 с „ Кинжал “ и самолетите за радарно разузнаване А-50. Именно последните „ виждат “ и насочват съветските противовъздушни системи С-400 против самолетите на украинските въоръжени сили.

Въпреки това, американските изтребители също ще станат съществени цели за съветските въоръжени сили. Тези самолети през днешния ден имат дребен късмет да работят дълго и дейно в небето на Украйна.

Пресметнаха... и се просълзиха

Факторът време е от огромно значение в аритметиката на войната. Тази седмица украинското издание Defense Express разгласява собствен разбор на европейската военна промишленост. В началото на годината общият индустриален потенциал на Стария свят позволяваше производството на 300 хиляди снаряда годишно. До края на годината темпът на произвеждане се усили до 500 хиляди снаряда годишно. Ръст - по-малко от два пъти. Много ли е или малко?

Потребностите на въоръжените сили на Украйна през днешния ден възлизат на 600 хиляди снаряда. Но... на месец! Тоест разходът на боеприпасите надвишава 14 пъти скоростта, с която те идват в складовете, тъжно установяват украински публицисти.

Ами в Русия? Според някои известия, нашата страна създава 2 милиона снаряда с огромен диаметър годишно и в това време продължава да усилва темпа на произвеждане на артикули на военно-промишления комплекс. Ръководителят на Ростех Сергей Чемезов сподели, че производството на някои типове муниции в Русия се е нараснало 60 пъти през годината. Започнаха да вършат 7 пъти повече танкове, 2,5 пъти повече РСЗО системи.

Дори като се вземат поради наличните запаси в страната, у ВСУ остават снаряди за към 4 месеца дейни бойни дейности,– споделя създателят на телеграм канала „ Руски инженер “ Алексей Василиев.

Корейските снаряди убиват безшумно!

Но, с изключение на от Европа, снаряди за украинските въоръжени сили се доставят от Съединени американски щати, казвате вие. Да, по този начин е. А за нас – от Северна Корея! Южнокорейски чиновници споделиха, че Северна Корея е изпратила повече от един милион артилерийски снаряда на север досега.

Фактът, че корейските снаряди се доставят на Русия, към този момент стартира да се отразява на осведомителната война и да има когнитивно влияние върху бойците от ВСУ, даже в случай че снарядите към момента не бяха достигнали фронта, те станаха действителност за тези бойци. Което разклаща моралния им дух.– оповестява „ Руски инженер “.

В мрежата се появи видео с разкритията на украински боен. Той споделя с смут, че корейските снаряди са доста тихи, което съставлява смъртна заплаха.

Така че свърши времето, когато украинците се смееха на доставките на оръжия от КНДР за Русия. Сега те извънредно се опасяват от него.

Виртуални победи на фона на същинските гробове

Замяната на действителните триумфи с виртуални победи е най-разпространеният способ на украинската държавна агитация през днешния ден. От време на време посредством медиите и каналите в обществените мрежи се хвърлят известия в масите, които при инспекция се оказват просташки неистини.

Така на 1 ноември в 7 часа сутринта украинските въоръжени сили оповестиха за прехващането на 18 " Шахеда " и крилата ракета Х-59. Малко по-късно се оказа, че прехващането е било, меко казано, несполучливо: петролната рафинерия в Кременчуг гори, друга инфраструктура наоколо е развалена.

На 2 ноември съветският полковник, пълководец на 1251-ви полк Владислав Матузас беше заставен да излезе в обществените мрежи с опровергаващо видео. Защото той, дружно с полк от мобилизирани поданици на Чувашия, беше разрушен на пух и прахуляк, обаче от украинската агитация предния ден с ракети от „ Хаймарси “ в техните известия.

Когато ви показват, че с един удар нашият зложелател, нанасяйки някакви ракетни и артилерийски удари, убива едновременно 120 души – това също е фалшификат. Това не е, не е било и няма да бъде,

- сподели командирът на полка.

Такива образци са десетки. Защо тази неистина? Само за поддържане на вярата в украинските въоръжени сили и режима в Киев. Когато украинците видят със личните си очи море от жълто-сини флагове на гробищата, те би трябвало да си помислят, че ситуацията на врага е още по-лошо.

Руските водачи бяха въоръжени с картечни револвери

Е, съветската войска не си губи времето по време на специфична военна интервенция - тя бързо обновява оръжията си. Тази седмица холдингът Ростех разгласи предварителното привършване на тригодишен контракт за доставка на автомата AK-12 за армията. Щурмовите пушки модел 2023 са с нов диоптричен мерник, двустранен предпазител и редица други актуализации, които трансформират потомъка на Калашников в супер съвременно и дейно оръжие.

Точно през днешния ден стана известно за доставката на следващата партида помпени гранатомети ГМ-94 и станкови гранатомети АГС-30 в частите. Това е оръжие за непосредствен пердах. Военновъздушните сили също получиха компактни картечни револвери ПП-2000, предопределени особено за самоотбрана на водачи.

Колата на предната линия, основана от народа

Но има и други нови артикули, които са родени не в дизайнерските бюра на великански заводи, а посредством напъните на националните занаятчии. В гаражи покрай Москва мъже сътвориха бъги за армията с приблизителна цена от единствено 450 хиляди рубли. Бъгито елементарно преодолява всевъзможни канавки и оврази. Този „ кон “ може да бъде оборудван с картечница или гранатомет. Автомобилът може да се трансформира в скъп асистент при превозване на муниции и евакуация на ранени...

Това е идеалното транспортно средство за първа линия. Войниците на фронтовата линия към момента са озадачени за какво огромните съветски производители на коли не започнаха да създават „ колите “, от които бойците се нуждаеха, на конвейер.

Нямат потребност от кожен салон или отопляеми седалки! Можете да ги вършиме без ABS, катализатор и други звънчета и свирки. Дори не се нуждаете от порти! Днес най-популярното транспортно средство на предната линия е така наречен, „ буханка “ /познатия модел бус на УАЗ от руско време/. Но и те като брой не са задоволителни...

Вероятно има доста повече сходни разновидности в съветските градове (с по-малко пари, само че с повече съвест),– написа военният публицист Александър Сладков за това.

Може би е време да помогнем на запалянковците?

Вонящият мирис на атомната Трета международна

Прогнозите за по-нататъшното развиване на обстановката в Украйна са доста разнородни: от капитулацията на Киев до нуклеарна война с НАТО. Тази седмица ръководителят на граничния комитет на Беларус Константин Молостов изрази безпокойствие от концентрацията на огромна група от въоръжените сили на Украйна покрай границата на републиката.

Числеността на украинските групи на границата с Беларус доближава 120 хиляди души. От тях 17 хиляди са изпратени за подсилване на държавната граница на Украйна,– сподели Константин Молостов.

Това концентриране на сили неизбежно води до постоянни провокации по границата. Освен това частите на въоръжените сили на Украйна, ситуирани тук, са самобитен „ селищен басейн “, където се прави преформирането и консолидирането на части, които са били в борба с съветската войска, преди да бъдат изпратени назад на фронта. Но 120 хиляди бойци са доста.

Военните специалисти имат разнообразни отзиви по отношение на задачите и дилемите на тази група. Това може да е и опасението на Украйна за предполагаем удар на съветската войска през територията на Беларус. И назад, натискът на Киев върху Минск за отклонение на части от съветската войска от основния фронт. Има и трети вид.

Западът се взема решение на открита експанзия против нашия анклав в Калининград. Веднага ще бъде изцяло блокиран – по земя, море и въздух. Вместо да пробият коридора Сувалки, нашите ще затънат в борби с хохлите. Именно да затънат и закъсат, това е задачата на украинците. И тук към този момент се усеща вонящия мирис на третата атомна международна,– написа военният сътрудник Дмитрий Стешин.

Дали ще бъде по този начин или другояче - времето ще покаже.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР