Аватар: Природата на водата стана филмът на 2022 г., който

...
Аватар: Природата на водата стана филмът на 2022 г., който
Коментари Харесай

Аватар 2 спечелени 1 млрд. долара от премиерата си преди 14 дни


" Аватар: Природата на водата " стана филмът на 2022 година, който най-бързо мина границата от 1 милиард щатски $ от продажбата на билети по света, оповестява " Варайъти ".

Дългоочакваното продължение на най-касовия филм на всички времена " Аватар " (2009) означи знаковото достижение единствено за 14 дни. 

Само три кино лентата, излезли на екран през 2022 година, съумяха да преодолеят границата от 1 милиард $. Останалите два са " Топ Гън: Маверик " и " Джурасик свят: Господство ", които я минаха надлежно за 31 дни и над четири месеца. За съпоставяне - девет кино лентата, излезли на екран през 2019 година, съумяха да осъществят над 1 милиард $ от световни продажби на билети.

" Аватар: Природата на водата " е най-бързо миналият знаковата граница след " Спайдърмен: Няма път към дома ", който през 2021 година я преодоля единствено за 12 дни, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Само шест кино лентата в историята са прекосявали границата от 1 милиард $ през първите две седмици след излизането си на екран. 

Дългоочакваният филм " Аватар: Природата на водата " на режисьора Джеймс Камерън потегли по кината в Северна Америка в средата на декември, реализирайки през първия си уикенд на екран 134 милиона $ от продажбата на билети в Съединени американски щати и Канада и 435 милиона $ по света. 

След излизането си зрелищната продукция продължи да притегля публиката в киносалоните, генерирайки до момента 317 милиона $ в северноамериканския боксофис и 712,7 милиона $ в интернационалния. Общите световни доходи от продажбата на билети за кино лентата възлизат на 1,025 милиарда $. 

" Аватар: Природата на водата " задмина " Джурасик свят: Господство " като втория най-касов филм на годината. Същевременно продължението на " Аватар " стана третият най-касов филм по време на пандемията.

Вторият филм от поредицата " Аватар " има шансове да задържи зрителския интерес и след след Нова година. Това е належащо за продукцията, с цел да оправдае внушителния си бюджет. Смята се, че той възлиза на 350 милиона $, като цифрата на включва най-малко 100-те милиона за маркетинг. 

Режисьорът Джеймс Камерън наскоро сподели, че с цел да излезе на облага, " Аватар: Природата на водата " би трябвало да осъществя почти 2 милиарда $, макар че съгласно анализаторите прагът на доходност е по-близо до 1,5 милиарда $. 

Много неща зависят от " Аватар: Пътят на водата " освен поради голямата му цена, само че и тъй като това е първото от трите планувани продължения от поредицата на Камерън.

Оригиналният " Аватар ", излязъл на екран през 2009 година, е най-касовият филм на всички времена с световни доходи от 2,97 милиарда $. За втория филм ще е мъчно да реализира тези висоти, защото интернационалният боксофис към момента се възвръща от пандемията. В допълнение към това Китай - един от водещите кинопазари в света, страда от увеличението на случаите на КОВИД-19, до момента в който друга огромна територия - Русия, няма да има достъп до " Аватар: Природата на водата ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР