Аутопсиите на починали от новия коронавирус разкриват, че ако не

...
Аутопсиите на починали от новия коронавирус разкриват, че ако не
Коментари Харесай

Изследвания: Коронавирусът отнема по 10 г. живот на жертвите си

Аутопсиите на умряли от новия ковид разкриват, че в случай че не бяха болни от COVID-19, мъжете биха живели още 10.7 години, а дамите още 9.3 години, оповестява Дойче веле.

Критиците на ограничаващите ограничения настояват, че новият ковид е рисков единствено за старите и болните хора, на които така и така им остава малко живот. Но разбор на северногерманското радио NDR демонстрира, че доста от жертвите на заболяването са имали пред себе си години живот.

При разбора са употребявани статистически данни за продължителността на живота при хора с друг здравен статус. Авторите на разбора са взели поради предстоящата междинна дълготрайност на живота в Германия и междинните възрастови данни за умрелите от ковид - общо 6115 души до 29 април, съгласно института " Роберт Кох ".

Посочва се, че се следят разлики сред обособените райони: в случай че в Бремен заболяването е съкратила с малко повече от 7 години живота на средностатистическата пациентка, умряла от COVID-19, то в Мекленбург-Предна Померания дамите са можели да живеят приблизително още 13.9 години. Мекленбург Предна-Померания е и единствената немска провинция, в която поради новия вирус дамите са изгубили повече години от живота си, в сравнение с мъжете (средно 12.9 години).

Изчисленията следват модела на сходно проучване, извършено от учени от Университета в Глазгоу, Шотландия, в което са проучени данните за жертвите на ковид в Италия и Англия. Техният разбор демонстрира, че приблизително мъжете са изгубили към 14 години от живота си поради заболяването, а дамите - 12 години. От тях се изважда по 1 година живот - поради предходните болести на пациентите. Така се получава, че мъжете, умряли от ковид в Италия и Англия, са можели да живеят приблизително още 13 години, а дамите - още 11 години.

Ако се вземе поради и факторът " предходни болести ", се оказва, че в Германия мъжете, умряли от COVID-19, биха живели приблизително още 9.9 години, а дамите - 8.5 години. Тоест пациентите, страдащи и от други заболявания, са си отишли доста по-рано поради ковид, в сравнение с е можело да живеят чисто статистически.

В Германия хората с предходни болести, които към този момент съставляват огромна част от умрелите от ковид, биха могли да живеят още дълги години, разяснява Клеменс Вентнер, основен доктор на инфекциозното поделение в Университетската клиника в мюнхеннския регион Швабинг.

" Днес не е наложително хората с диабет, високо кръвно налягане или с деменция, да вземем за пример, да умират по-рано поради тези болести ", твърди той.

Дебатът в Германия за годините, които умрелите от ковид губят от живота си, стартира от изказване на кмета на град Тюбинген Борис Палмер. " Може да се окаже, че в Германия в този момент спасяваме хора, които след половин година и без друго щяха да умрат ", съобщи той в свое телевизионно присъединяване. Заради това си изявление Палмер беше остро неодобрен, даже и от личната си партия - Зелените. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР