automedia.investor.bgВсяка автомобилна марка се стреми да укрепи своя имидж и

...
automedia.investor.bgВсяка автомобилна марка се стреми да укрепи своя имидж и
Коментари Харесай

Къде отиват непродадените нови автомобили?

automedia.investor.bg

Всяка автомобилна марка се стреми да укрепи своя имидж и да продаде колкото се може повече коли, само че въпреки всичко се случва част от създадените нови коли да останат непродадени. Какво се случва с тези машини, разкрива английското издание Car, съгласно което фирмите избират да запазят безмълвие по въпроса, защото това удря точно по имиджа на производителя.

Стимулиране на пазара

За да се подтиква продажбата на нови коли, във всяка компания има маркетингов отдел. Именно хората в него организират изследвания, с цел да бъде решено в какъв тираж да излезе на пазара даден модел. Ако маркетолозите сгрешат, компанията-производител би трябвало незабавно да търси разновидности да усили интереса към автомобила, като за това има няколко метода.

Основният от тях е обновяването на съответния модел. То може да засегне единствено интериора или екстериора, като се прибавят нови системи и технологии. Това се случва на всеки 3-5 години след излизането на автомобила на пазара. Така се стига до обстановки, при които се продават по едно и също време остарялата и обновената версии на един и същи модел. По предписание, това се случва в разнообразни страни.

Идеята в тази ситуация е, че новите коли са разчетени да изминават без съществени проблеми към 150 000 км, след което разнообразни системи стартират да излизат от строя. И клиентът избира след този пробег (обикновено с него изтича и гаранцията на колата) да вземе новата версия на модела, в случай че към момента той не е сменил поколенията.

Производителите не смъкват фрапантно цената

Въпреки, че някои модели не се продават нито производителите, нито дилърите си разрешават да смъкват тяхната цена до допустима за купувачите сума. И това е изцяло разумно по някои аргументи. Основната е, че в случай че цената на един модел бъде фрапантно понижена, то това ще заплаши продажбите и на моделите, ситуирани по-надолу в гамата на марката. А от това губи производителя, освен това не малко.

Освен това, сходен ход ще накара клиентите бързо да привикнат с намаляването на цените и за компанията ще е доста мъчно да реализира предходните индикатори на облага. Всичко това се отразява най-много на чиновниците в заводите, защото, в случай че даден автомобил не се продава, той просто няма какво да се прави. Съответно се постанова понижаване на производството и се стига даже до освобождение на служащи.

Където отиват непродадените коли?

В Съединени американски щати и в Европа има цели полета с непродадени нови коли, които просто са зарязани от производителя. По упоменатите към този момент аргументи те няма по какъв начин те да бъдат препоръчани на атрактивни цени, тъй че би трябвало да се търси излаз от ситуацията.

Първият вид е промоции, които нормално се случват преди Нова година. Това се отнася най-много за известни модели, които са продавани добре. Отстъпката не е кой знае каква, само че пък клиентите се притеглят с предлагането на спомагателни " екстри " - да вземем за пример, комплект зимни гуми или застраховка за сметка на производителя.

Ако това не даде резултат, се търсят други разновидности. Част от колите се продават на минимална цена на служащите и чиновниците в компанията (или пък на техни роднини), като наложително това се резервира в загадка.

Последният и краен вид е свалянето на главните елементи и системи от към този момент създадените коли и потреблението им за тези, които занапред се качват на конвейера. Обикновено се смъкват моторите, както и други съставни елементи, които могат да се употребяват, до момента в който каросериите се изоставят на полето или на паркинги, където изгниват. В един миг те просто биват рециклирани, само че това не се разяснява от производителите, тъй като нито един от тях не желае да си признае, че е сбъркал.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР