automedia.investor.bgМнозина клиенти робуват на стереотипи, а това е голяма грешкаПри

...
automedia.investor.bgМнозина клиенти робуват на стереотипи, а това е голяма грешкаПри
Коментари Харесай

Големите заблуди при купуване на кола на старо

automedia.investor.bg

Мнозина клиенти робуват на стандарти, а това е огромна неточност

При избора на автомобил втора употреба всеки търси допустимо най-хубавият вид. Факт е, че на пазара е цялостно с много неприятни оферти, а и самите купувачи робуват на избрани стандарти, които повече пречат, отколото оказват помощ. Експерти разкриват най-големи заблуди, в които хората имат вяра и с които е по-добре да се разделят, когато решат да си купуват автомобил на остаряло.

1. Пробег до 100 000 км

При избора на кола на остаряло множеството купувачи преди всичко се интересуват не от техническото положение, а от пробега на автомобила. Това е и повода огромна част от предлаганите коли да са с пробег от към 100 000 км. Това е психическата граница, която се е оформила през годините. И която, почтено казано, в множеството случаи е изцяло нереална.

Нека пресметнем – автомобил на остаряло, каран в Германия или Италия, който е на 10-15 година навърта приблизително по 20 000 км на година. Това във всички случаи прави повече от 200 000 км. Ако колата е била на компания, пробегът е още по-голям. В същото време на километража и има напълно други числа. А това значи единствено едно – той е превъртян. Понякога даже повече от веднъж.

Факт е обаче, че много по-бързо ще се продаде кола на 7-8 години с пробег 80 000 км, отколкотго такава със 180 000 км. Затова би трябвало да се внимава доста, още повече, че пробегът на автомобила към този момент може да бъде тестван при формалния вносител (поне да се види по кое време за финален път той е бил в сервиз).

2. По-добро боядисана, в сравнение с с драскотини

Клиентите по-добре одобряват боядисания автомобил, в сравнение с машина с истинската си багра, само че с драскотини и ожулвания по нея. Обяснението е просто – тези коли наподобяват по-добре и надлежно по-лесно притеглят внимание. Боядисаната кола обаче е цялостна мистерия за клиента, който няма по какъв начин да знае какво се е случило с нея, преди тя да излезе на пазара.

Ако не сте експерт, мъчно ще разберете по какъв начин е осъществен ремонта и какво тъкмо се крие под новата багра. Дали тя няма да се окаже менте и след 1-2 години да ви се наложи още веднъж да пребоядисвате автомобил, за който сте дали сериозна сума пари. Не е изключено също, боядисването да се дължи на пътно-транспортно произшествие, от което да са потърпевши и други детайли на колата.

3. Покупка единствено от частно лице

Мнозина клиенти считат, че автомобил втора употреба би трябвало да се купува единствено от частно лице, а не от автокъща. Това се дължи най-много на някои от упоменатите към този момент аргументи. Търговците на коли на остаряло превъртят километражите на предлаганите коли, пребоядисват ги, с цел да им придадат впечатляващ външен тип, а също по този начин постоянно крият сериозните им проблеми.

Факт е обаче, че пазарът се трансформира и се появяват от ден на ден компании, които оферират тествани коли, които са били добре поддържани през годините. Затова си коства да се похарчат повече пари, само че да се купи кола с същинска история, на действителни километри и най-много обслужвана добре. В същото време доста от частните продавачи се изхитряват да превъртат километража, а също така и крият същинското положение на главните елементи.

4. Без коли от корпоративен парк

Автомобилите, употребявани от фирмите с огромен автопарк, на първо място се асоциират с таксиметрови служби, които постоянно експлоатират безжалостно колите си и не ги обслужват постоянно. Счита се, че водачите на огромните компании въобще не се грижат за своите транспортни средства и ги подлагат на жестоки натоварвания.

Факт е, че закупуането на автомобил, който е употребен за такси, е неточност. В същото време колите в корпоративните автопаркове навъртат към 30 000 – 40 000 км на година, което не е по никакъв начин малко, само че пък фирмите не пестят пари за тяхното обслужване и ги поддържат в положително техническо положение. Така на пазара може да се откри кола на 3-4 години, чиято гаранция ток-що е изтекла. Това в действителност не е по никакъв начин неприятно предложение и по тази причина постоянно сходни коли се купуват от чиновниците на компаниите.

Извод

За да намериш качествесн автомобил, който да ти служи дълго време, не би трябвало да робуваш на стандарти. Така рискуваш да пропуснеш някое в действителност положително предложение на пазара. Факт е, че там в действителност има много „ бомби със закъснител ”, които могат да избухнат, само че пък има и коли, които в действителност си заслужават парите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР