automedia.investor.bgАмерикански полицай стана герой, след като приложи закон от 2015

...
automedia.investor.bgАмерикански полицай стана герой, след като приложи закон от 2015
Коментари Харесай

Шофьор беше арестуван заради бавно каране

automedia.investor.bg

Американски служител на реда стана воин, откакто приложи закон от 2015 година

През 2015 година в Съединени американски щати беше признат закон, съгласно който водач няма право да се движи в последна лява лента с ниска скорост, само че до момента нарушителите съвсем постоянно се разминаваха с наказванията. Полицай от щата Индиана обаче стана воин, откакто задържа подобен лидер и разгласява фотография и пояснение на случката в Twitter.

Сержант Стивън Уилис описа, че пътувал по шосе I-65 в Индиана, когато се озовал в запушване с над 20 транспортни средства. Оказало се, че пред тях в край лява лента пътува с ниска скорост автомобил, който затруднява придвижването. В последна сметка Уилис стопира нарушителя и го арестува за нарушаване на закона.

Постъпката на служителя на реда провокира единствено позитивни мнения в обществените мрежи. Американският играч от сериите IndyCar – Греъм Реъл, разяснява, че Уилис е неговият воин, а хората, които карат постепенно в последна лява лента са една от най-големите рискове на пътя. Бившата звезда от Националната футболна лига на Съединени американски щати – Трой Ейкмън, също похвали служителя на реда.

Уилис очевидно се стресна от огромния интерес към него и отговори: „ Благодаря за поздравленията, само че аз просто си вършех работата. А тя е пътищата да станат по-безапосни за хората. Подобни водачи натоварват трафика, защото останалите са длъжни да се настройват по отношение на тях. А това постоянно води до произшествия ”.

Самият закон е въведен имено за да не се пречи на останалите транспортни средства на пътя. Той не не разрешава придвижване в лява лента с ниска скорост, само че единствено в случаите, когато би трябвало да се избегне затруднение или да се задмине дргу автомобил. След това водачът е задължен да се прибере в дясната лента.

Сметките в тази ситуация са елементарни – даже да карате бързо, постоянно ще се откри някой, който се движи още по-бързо. Ако настигнатият водач не го направи, то той забавя трафика, а това е причина за произшествия на пътя. Освен това бавните водачи затрудняват и придвижването на колите със специфичен режим, които бързат да доближат до местопрестъпление.

Снимка: Twitter
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР