Аукционната къща RM Sotheby’s ще предложи на търг един от

...
Аукционната къща RM Sotheby’s ще предложи на търг един от
Коментари Харесай

Пускат шампионски болид на Шумахер на търг

Аукционната къща RM Sotheby’s ще предложи на търг един от шампионските коли на легендата Михаел Шумахер – Ферари F2003-GA. Шасито е с номер 229 и прогнозите са, че цената му ще доближи 8 милиона английски лири.

През 2003 година с този автомобил Шумахер печели пет надпревари: в Испания, Австрия, Канада, Италия и Съединени американски щати. От аукционната къща подчертаха особеностите на шаси 229 – това е един от четирите автомобила в цялата история на Ферари, спечелили повече от 4 надпревари, а зад кормилото на този болид е бил точно Михаел Шумахер.

Другите достижения на 299 и Михаел включват три извоювани квалификации, три най-бързи обиколки и още две качвания на подиума – в Монако и Франция. През 2003 година Шумахер печели шестата си международна купа, с което съумява да усъвършенства върха на Хуан-Мануел Фанджо от пет трофеи, който оцеля 46 години.

Шасито 299 е в чудесно положение, като тази година е минало цялостна реституция в базата на Скудерията в Маранело и колата е изцяло подготвена за присъединяване в надпревари за исторически коли.
















































--> -->      Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР