Аугсбург се раздели с треньора си Енрико Маасен, съобщиха официално

...
Аугсбург се раздели с треньора си Енрико Маасен, съобщиха официално
Коментари Харесай

Аугсбург уволни треньора Енрико Маасен

Аугсбург се раздели с треньора си Енрико Маасен, оповестиха публично от клуба. Причината – поредицата слаби резултати от началото на сезона.

Краят на престоя на 39-годишният експерт отпред на баварците идва два дни след домакинското проваляне с 1:2 от новака в Дармщат 98. Това е и първата треньорска промяна в 61-ия сезон на немския футболен хайлайф.

Отборът е спечелил едвам пет точки от седем мача след началото на Бундеслигата и е 15-и в класирането. Освен това Аугсбург беше отстранен още в първия кръг на шампионата за Купата на Германия от Унтерхахинг.

„ Проведохме обстойни и детайлни диалози с Енрико Маасен и имаме вяра, че се нуждаем от смяна. Въпреки цялата отдаденост от негова страна и хубавичко работа през всичките тези месеци, Енно и тимът по този начин и не стигнаха до позитивни резултати на терена и очевидно няма химия сред тях “, разгласи спортният шеф на Аугсбург Маринко Юрендич.

Иначе договорът на Маасен беше до юни 2025-а година. След неговото овакантяване отборът ще бъде воден краткотрайно от треньора на младежкия отбор Тобиас Щробл.

„ Естествено съм отчаян от това решение. Убеден съм, че щяхме да успеем да обърнем нещата дружно “, сподели Маасен. „ Благодарен съм на целия клуб Аугсбург, на мениджърския състав, че ми дадоха опцията да работя в Бундеслигата. Пожелавам им всичко най-хубаво в бъдеще “, добави той.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР