Аудиторията е в основата на реформите в обществени медии в

...
Аудиторията е в основата на реформите в обществени медии в
Коментари Харесай

Аудиторията е в основата на реформите в обществени медии в Европа

Аудиторията е в основата на промените в публични медии в Европа. Белгийската RTBF завърши първия си проект за промяна и навлиза към този момент в нов стадий. Тази промяна трансформира медията в водач на френскоезичния медиен пазар в Белгия.

Каква е рецептата за това - мениджъри от RTBF разкриха пред екипа на Българска национална телевизия. През миналите години Българска национална телевизия също направи първите стъпки за промяна като към този момент дейно работи нашия интегриран нюзрум, в който публицистите работят за телевизионния ефир и цифровата платформа bntnews.bg.

" На първо място това е една промяна която се наложи на RTBF, с цел да остане малкия екран резистентен и конкурентоспособен състезател на пазара и за тази цел трябваше да вземе поради напредъка на трендовете и навиците на ползване на публиката. Така, че това е основна промяна, тъй като тя слага аудиторията си и цялата наша организация в центъра на тази концепция. Това е значима промяна също, тъй като разрешава да се излезе от една доста отвесна конструкция - телевизия, радио, уебсайт и да се направи нещо, което доста повече кореспондира на това, което хората, публиката избират. Според настроението и настройките си, те ту ще прибегнат към телевизия, ту към уеб или други платформи, това са изгодите от този модел. Да се промени цялата социална медийна услуга в медия, която може да откликне на всеки усет. Обществената телевизия би трябвало да потвърждава своята стойност. Да пази обществени и демократични полезности. Мисля, че в подтекста на протичащото се през днешния ден, тази демократична роля става все по-важна. Показахме, че в нашите услуги медията е ключът към това да имаме равновесие и либералност. Вторият детайл, който е доста значим, е да се резервира контакта и да се резервира близостта с публиката. Трябва да се направи преход от медия, която дава някакво наличие на публиката до медия, която да се трансформира в сътрудник на обществото, на жителите и влезе в диалог с тях ", сподели Адриано Гамби, корпоративен управител.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР